The big bang – får vi en ny klassisk fightnight?

The big bang – en smäll som kändes från Luleå och längs e-fyran ända ned till Umeå. Ett twitterflöde i frekvent uppdatering från Dusan Umicevic i Luleå till Lars Lindberg i Umeå. Lokala tidningar på trafik-jakt med konversationsstartare som ”kände du smällen, dela med dig av dina upplevelser och jo, visst kände jag den. Det small rätt bra.

Men i afton lär det smälla än hårdare i slutspelets hittills snällaste matchserie.
I Luleå för tre kvällar sedan bjöds vi på något som mest liknade ett par a-pojksmatcher jag spelat genom åren när isen och avbytarbåsen tagits över av hormonstinna tonåringar. Vi skrek ord vi inte ens visste vad de betydde med våra målbrotts-stämmor som på film hade blivit till en perfekt ”skämskudde-moment” nu.
Luleå och Färjestad liknade det, stundtals blev det nästan beklämmande att se hur det vid varje avblåsning skulle facewashas och brottas.

I storstadsmötet har det börjat hetta till. Roger Rönnberg, mannen med Sveriges bredaste repetoar av ansiktsuttryck, har redan hunnit med att kritisera allt på sitt sätt och senaste matchen avgjordes på ett minst sagt intressant sätt då Marcus Sörensen satte in en hård, och kanske felaktig, smäll på Ryan Lasch men klarade sig från utvisning.
Djurgården fick med sig ett numerärt överläge av den situationen och avgjorde med en minut kvar. I dag lär det vara hett, rått och smutsigt redan från start.
Och Rönnberg lär hinna med massor.
Bli lämnad vid altaret, stirra ned en varg, sukta efter den där urläckra tjejen på stranden och ifrågasätta livets mening. Ansiktsuttrycken ja.
Och känslan är att, vid en övertygande Skellefteå-ledning, det kan bli riktigt dirty även i Skellefteå Kraft Arena i afton. Jere Karalahti har ett par högerjabbar köade och kommer en, då kandet bli ännu en klassisk fightnight alá Skellefteå AIK – HV 71.
Vi  har ju sett ett par sådana genom åren. Fråga bara Martin Thörnberg som med sitt knä regisserade för den första av dessa kvällar.

Gårkvällens smäll hördes och kändes över norra Norrland.
Martin Lundberg, Anton Lindholm, Alexander Urbom, Jere Karalahti, Martin Thörnberg och Ryan O’Byrne kan i afton orsaka en smäll som känns över hela hockey-Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *