Officiellt: Trotjänaren lämnar Skellefteå AIK

Allting har sitt slut, så även Erik Forssells tid i Skellefteå AIK. Efter nio säsonger, 562 matcher och 282 poäng står det i dag klart att det inte blir en tionde säsong. Med ett utgående kontrakt, åldern som en börda och flera nya, unga centrar i laget föll det sig till slut logiskt att den genuinte trevliga Erik flyttar vidare. Detta skriver MrMadhawk på sin blogg.

”Skellefteå ska ha sagt nej till en fortsättning med Forssell. Det är uppgifter som bekräftas av hans agent, Pontus Norén, som kort säger.
– Det är deras val.”

Låt oss bara börja med att slå fast, Erik Forssell är sina 34 år till trots fortfarande en bra center i SHL-mått, vilket vi fick beviset på i slutspelet där han var en av få som lyfte sig jämfört med grundserien. Nu räckte inte det, och givetvis är det en sorgens dag för alla runt laget som lärt känna honom. Det är en uppskattad profil som lämnar, om vi säger så. En spelare som under sina nio år i klubben aldrig gjort färre poäng än 20 på en säsong, en individ som alltid satt laget för sig själv och gått i bräschen för Skellefteå AIK:s mantra att det är kollektivet som vinner. I slutspel efter slutspel, när laget kryllat av stjärnor, har det så ofta ändå avgjorts via Forsells händer. Hur många matcher har karln inte avgjort? Hur många avgörande tekningar och boxplay har han inte fixat åt Skellefteå? Och kanske framförallt, sedan Forssell anslöt till klubben inför säsongen 2007/2007 har man inte missat slutspel en enda gång.
Jag förväntar mig inget annat än en rejäl hyllning från klubbens sida framöver, en sån där som får varje litet hårstrå att resa sig och fuktar ned den allra hårdaste av mäns kinder. Det har Erik Forssell förtjänat.

* Tre säsonger som assisterande lagkapten och en säsong med C:et på bröstet.
* Sex raka SM-finaler.
* Fyra SM-silver och två SM-guld.
* Nästan 600 matcher.
* Slutspel nio av nio säsonger.

Det säger allt.

5 kommentarer

  1. Vansinnigt av AIK att släppa Erik. En något sämre (med Erik Forsell mått, icke dålig) grundserie säsong, och AIK säger tack och adjö. 34 är ju trots allt ingen ålder i hockeysammanhang längre (Jagr ett bra exempel). Man kan starkt ifrågasätta AIK’s lagbyggstaktik när man skickar iväg Skellefteåfödda (ryggrads)spelare, med stort hjärta för klubben, som Erik och Arvid L. som inte vill något annat än stanna i laget. Det är väl bara att gratulera Malmö, och även Växjö, till två klasspelare med fantastiska spelsinnen.

  2. Kanske var det dags att säga adjö, tacka för det som varit och önska lycka till. Erik har varit en stomme i AIK och kommer nog att saknas ett tag framöver. Hans moonwalk på förstais träningen är legendarisk. Men vad som verkligen bekymrar mig är backlinjen i AIK. Det vete fan hur det blir med lindholm,nisse och heed.

  3. Erik Forsell ,har för alltid vunnit vårt hjärta.En ikon och hjälte i klubben.
    Men så här är idrottsvärlden..de trogna, kan inte vara trogna hur länge som helst.NYA kommande stjärnor vill pröva sina vingar, och fylla tomrummen..
    Tack och lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *