Skellefteå AIK fortsätter motarbeta sina supportrar

Säga vad man vill om Skellefteå AIK, men att lyssna till sina supportrar och gå dem till mötes är verkligen inte melodin som spelas inom föreningens kontorsväggar. Vi har en supporterklubbskärna där flera lämnat på grund av dessa problem, som ledsnat på att klubben snarare motarbetar än tar fansen i handen i såväl stora som små frågor. Tänker inte gå in djupare på det som varit, utan resten av texten handlar om det som i dag blivit klart:

Ett nytt klassikermöte med alla belägg som krävs för att få kallas hatmöte. Två föreningar, supporterklubbar och lag som spelat matcher vi än i dag talar om på kaffeträffar och ölkvällar. Som i höstas möttes i ett stekhett försäsongsderby, i Umeå, och som i höst kommer mötas i ännu ett kokande sådant, återigen i Umeå. Alla intäkter går till Björklöven och de Skellefteåsupportrar som än minns (det nya, unga gardet var inte med back in the days) alla hatmatcher tvingas bila ned 13 mil till Umeå för att se matchen. Och pengarna de lägger på biljetterna? Ja de går till den föreningen de avskyr allra mest.

Jag har inte problem med att matchen spelas i Umeå, för mig spelar det faktiskt ingen roll var den spelas. Men som supporter till Skellefteå AIK skulle jag vara rasande. Varför ska favoritlaget fortsätta envisas om att aldrig spela hemma på försäsongen? Varför ska en hockeytörstande stad inte få gå och se alla nyförvärven i matchsituationer förrän CHL/SHL startar. Men framförallt, varför ska favoritklubben i svart och gult två år i rad ge bort en fullsatt arena till supportrarnas enda hatobjekt, Björklöven? Respekten mot sina egna supporters, som ställt upp i vått och torrt, är obefintlig. Och den relationen är den viktigaste för varje förening att hålla god, något Skellefteå AIK inte gör.

Här tycker jag att Skellefteå AIK bör tänka om. Inte för att det egentligen är så hemskt att matchen spelas i Umeå, och de pengar de går miste om är inte någonstans avgörande för klubbens ekonomi. Men de pengar som Skellefteå AIK indirekt skänker till Björklöven är direkt avgörande för relationen mellan Skellefteå AIK som förening och alla supportrar som står på andra sidan, just nu bara förbannade.

6 kommentarer

  1. AIK kan gärna spela i Umeå. Blir mer folk där. Men dom borde ha som krav att allt överskott från matchen skall skänkas till länets div1 och div 2 lag.

  2. Glöm inte bort att det finns folk på andra sidan pölen som ser det på samma sätt om det skulle ha gjorts så att Banjolaget AB fick ALLA pengar & en vinst även i matchen. Jag hade också varit rasande.

  3. Vore kul att se om ni kunde få ett svar från någon ur klubben på det, mer än det som står i tidningen.

  4. Varför tar aldrig detta snack om att Björklöven är AIKs hatobjekt, vi bor i samma län, vi har inte långt till varandras arenor och framför allt vem f.n är det som har råd, sluta snacka och börja stötta våra grannar i söder, jag var med när båda lagen stod öga mot öga mot varandra och jag måste säga det var härliga matcher, efteråt hände det att killarna snackade med varandra, det kallar jag sportsmannamässigt, under matcherna var det blodigt allvar och efteråt var allt groll glömt, det var roliga underhållande matcher, och visst kunde det hetta till, men inte som idag slagsmål med matchstraff som följd, vad vinns på det? våldsamma tacklingar, tacklingar mot huvudet och en publik som skriker ut sitt gillande, vad ger vi våra unga tittare för input, att hockey ska vara en kampsport och inte en lagsport, och dessa kommentatorer hakar glatt på, hockey ska göra ont. Tack för ordet

  5. Ligger en hel del i det du skriver. Å ena sidan går det bra att ha isen träningen den 9:de å andra sidan är det omöjligt att spela alla moders derby den 12:te. Om pea/AIK vill stötta grodorna ekonomiskt så säg det rakt ut. I bland, går hemliga klubben mig,och många fler, mig på nerverna!!

  6. Kan det vara så att SAIK ledning ser faran i att storstadstänket i hockeyn blir av ?
    Storstäder som Stockholm , Göteborg , Malmö, Karlstad Linköping m.m. .nämner ju redan tanken
    Småstäder i Norrland som Luleå , Skellefteå och Övik skulle kunna manövreras ut av ett enigt storstadsblock ? Norrlandshockeyn skulle må bra av fler lag i högsta serien Timrå MoDo kanske Östersund och Björklöven ? Jag är så gammal att jag minns när AIK i fotbollsallsvenskan vann serien överlägset, mötte i sista matchen Malmö FF som skulle åka ut på bekostnad av Sandvikens IF. Malmö vann med 6 – 0 , höll sig kvar SIF åkte ur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *