Haters gonna hate – men var är respekten?

Spelaren råkar heta Joakim Lindström, men det hade kunnat vara vem som helst gröngul eller vitgul, det hade varit exakt lika hemskt ändå. Efteråt har rapporter nått oss att det konstaterats hjärnskakning. Fy fan.

Och många, alldeles för många, går direkt ut på webben och spyr galla på det derbymotstånd de avskyr. Som att skadan är deras fel, att det är ett ”lövensvin” som gjort att Jocke rullas ut på bår. Den klump i magen jag kände av att se en spelare i däck efter 22 sekunder återkom när spelet på isen återupptogs och hatet på webben började.

Vad spelar det för ***** (välj valfri tt icke rumsrent ord) roll? En människa har uppenbara problem att ens stå på sina ben, är uppenbart groggy och behöver, liggandes på en bår, hjälp av isen där han just skadats i sitt jobb – och ert fokus ligger på hat, att beskylla motståndet för skadan och med egna valfria icke rumsrena ord göra allt förutom rätt i situationen.

Visa respekt. Snälla visa respekt för den människa som just nu har en av sina värsta kvällar.

Har till och med sett vissa kommentarer i stil med ”varför Jocke av alla, kunde det inte ha varit någon annan?”. Alltså…. Kamma er. Det spelar absolut ingen roll vem som rullas ut på bår, den ena är precis lika mycket människa som den andre.

Visa respekt. Hjärnskakning är idrottens just nu största problem, ett problem som måste tas itu med innan ännu ett offer faller. Björklöv som Luleåit, ingen ska behöva hjälpas av isen.

Inte Joakim Lindström heller, såklart. Ett proffs ut i fingerspetsarna jag nu skickar alla mina tankar om snabbt tillfrisknande till. Det får ta den tid det tar, hela säsongen om så krävs.

Och som ett avslutande ord till er som fokuserat mer på hatet till Löven än det viktiga i situationen; det var inte Löven-backen Emmerdahls fel, det var en djupt olycklig situation som fick absolut värsta följd. Tänk om. Visa respekt. Tack!

6 kommentarer

 1. Klockrent skrivet. Det är väldigt många som hata för minsta lilla.. jag kan erkänna att jag låter illa om någon gör något väldigt fult mot en motspelare (och domare) men försöker behärska mig.

 2. Själv satt jag nära händelsen och såg hela förloppet. Det väcker en del tankar. När den stora klacken 30 minuter innan intensivt börjar sjunga hatsånger som sjungs av säkert tusen personer så byggs en hatisk stämning upp. Den hätska stämningen är en grogrund för skador och olyckor på våra spelare. Till bloggaren vill jag säga att det går inte att förklara händelsen med bara otur. Pga allt hat och skador på spelare tycker jag inte att dessa matcher ska spelas. Lägg ner. Det enda de ger är skador och hat.

  • Hur kan en hatisk stämning vara grogrund för skador när den enda skadan i matchen tillkom genom att en spelare totalt missbedömer sin förmåga och tror han kan sätta in en (svår) offensiv tackling i sitt första byte för säsongen? Den ”hatiska” stämningen bidrog inte över huvud taget, däremot bidrog garanterat bristen på isvana, timing och matchande till skadan. Hade #10 varit i full form och matchvana har jag svårt att tro att han skulle falla som han gjorde. Sen måste jag tillstyrka att stämningen knappast var hatisk i hallen. Den var i derbymått mätt väldigt lugn, att det skanderas vissa ”hatramsor” piskade då inte upp nån hetsk stämning utan var snarare ett bevis på den kärlek som fansen har av att hata varandra.

 3. hej håller absolut med dig i din kommentar .
  Tror heller at tman ska dramatisera Jockes skada för hårt heller….
  om den skulle komma så är det bättre att den kom nu ., Gott om tid att bli
  fräsch till premiären förmodligen borta från spel/träning 1-2 veckor.
  Trevligt at t se Lindvalls stabila spel, Olofssons teknik,Söderlunds fart
  Lindholms och E.Pettersson spelsinne.samt Danielsson stabila backspel.

 4. Han föll och slog huvudet i isen. Jag kan tycka att en hjälm 2016 helt enkelt ska klara en sån smäll. Han föll ju i isen, inte kom men full fart rakt in i sargen utan ett fall i isen. Det är fan hygienkrav på en hjälm 2016 att kunna förhindra en hjärnskakning.

  Känns som spelet utvecklats fan så mycket snabbare än hjälmarna. De ser ju i princip ut som när jag spelade hockey i mitten av 80-talet. Ok att det kanske måste bli tyngre och sitta bättre men ändå, det måste det vara värt för att bli av med dessa förutsägbara händelser där nån faller med skallen rakt ner i isen.

  • Kloka ord, hjälmarna tycks vara katastrof sen blir de ju inte bättre av att spännet sitter löst och hänger nedanför hakan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *