Syskonmötet som aldrig hettade till – till föräldrarnas glädje: ”De fick nog av att vi slogs när vi var unga”

Skellefteås tillskott från Strömsund gjorde i går sin första match i den svartgula dressen. En match där han direkt ställdes mot lillebrorsan Fredrik – ett syskonmöte som aldrig hettade till, något mamma Lena och pappa Pentti nog var nöjda med: ”Haha ja, de fick nog av att vi slogs när vi var unga så det var nog bara glada att det inte hettade till i går”

Henrik Hetta, 26, och lillebror Fredrik, 24, har tidigare stött på varandra i matchsammanhang när Malmö Redhawks och Panterns IK träningsmatchat. Aldrig har de dock stött på varandra i ett möte med så mycket känslor och prestige som det derby de i går fick uppleva.
– Det var grymt skoj, jag gillar att spela såna här matcher där det är bra tryck från publiken och mycket känslor, säger Henrik.

Bild: TT

Henrik Hetta, här i Malmö-dressen, gjorde i går sin första match i Skellefteå-AIK tröjan. FOTO: TT.

 

I derbyt, som Skellefteå AIK vann med 2-3, präglades läktarmatchen av hatramsor och väldigt, kanske för, mycket icke rumsrena sådana från hemmalagets håll (jag tycker inte det är OK med ramsor där incest samt k och f-orden är inblandade, på läktaren finns väldigt många från den yngre generationen som snabbt suger till sig av vad de hör från de äldre.) – på isen var det desto mer städat där endast ett fåtal mindre skärmytslingar uppstod, aldrig med de två bröderna inblandade. – Haha, nej. Vi kom aldrig i någon riktig duell men jag tror att jag fick in en crosschecking på honom i alla fall.
– Det är alltid roligt att möta honom och få några dueller man kan skratta åt efteråt.

5 000 på första isträningen och nu den här fullsatta arenan, redan första veckan på is. Bra start?
– Ja men verkligen. Det har varit en helt perfekt vecka och det är skönt att äntligen vara igång på riktigt.

Segermatchen i Umeå var Henriks första i Skellefteå AIK:s matchställ och på isen gav han ett stabilt intryck, även om det precis som för alla andra stundtals var parodiska scener när klubba/skridsko inte riktigt var på samma våglängd.

… Hur var det egentligen att spela match efter så få dagar på is?
Det var kul, men framförallt skönt. Allt sker lite mer naturligt då man kommer in i matchsituationer och man får svar på detaljer som är svåra att få fram i träning.

Nu väntar ett par dagar med fler träningar på is innan Skellefteå på onsdag åker till Österrike och Wien – där väntar CHL-möte med Vienna Capitals då den första omgången av årets upplaga avgörs.

Henrik, som aldrig förut varit med i CHL, har varit iväg med Malmö Redhawks försäsongscamper i Tyskland och Schweiz där han stött på helt nya motstånd, något han finner intressant.- Det brukar bli väldigt häftiga matcher då motstånden spelar en helt annan ishockey än vad man kanske är van vid. Sen är det givetvis väldigt bra att få tävlingsmatcher redan under försäsongen.

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *