Nyförvärvet redo att ta nästa kliv – efter sin bästa försäsong någonsin: ”Har aldrig känt mig starkare i benen”

I ett stjärnfyllt Modo Hockey var han inför fjolårets säsong en av de minst namnkunniga – när säsongen summerades var det han som burit laget på sina axlar när den ena stjärnan efter den andra svikit. Nu är Emil Pettersson redo att ta nästa kliv i sin karriär, i ett lag inte alls likt det Modo som i våras åkte ur SHL: ”Skönt att komma till ett lag där man vet att alla drar åt samma håll”

Han rankas som en av hela seriens främsta nyförvärv och har alla förutsättningar för att redan i vinter skjuta sig till en topplacering i poängligan – i fjol blev det 26 poäng för Modo där han, ju längre säsongen led, fick större förtroende. Framåt våren var Emil faktiskt lagets ledande center och den som fick störst förtroende i offensiva zonstarter och numerära överlägen.

Vad som hittills varit 22-åringens svaghet är fysiken och explosiviteten i åkningen, nu ser även den biten ut att ha fallit på plats:
–  Det känns väldigt bra hittills, jag känner redan nu att jag utvecklat min skridskoåkning vilket gör att jag känner mig starkare på isen än någonsin.

Vad ligger bakom det, då?
– En bra sommar, det är klyschigt att alltid säga ”så här bra tränad har jag aldrig varit” men det är faktiskt så. Jag är fortfarande ung och min kropp utvecklas men jag har aldrig känt mig så här stark i benen.

LÄS ÄVENSyskonmötet som aldrig hettade till – till föräldrarnas glädje: ”De fick nog av att vi slogs när vi var unga”

Flytten till Skellefteå har också inneburit att Ånge-sonen för första gången i sin karriär kommer att bo och spela utanför Västernorrland – sex säsonger i Timrå IK och två i Modo Hockey har nu lett till ett kontrakt med Sveriges framgångsrikaste klubb på 2010-talet.
– Vi trivs redan jättebra här uppe och har fått en fin trea nära centrum i ett lugnt och fint område.

Från Örnsköldsvik till Skellefteå, två städer som är rätt lika varandra. Skönt att det inte blir någon större skillnad så?
– Exakt, det är två mindre städer där hockeyn betyder allt. Det känns inte som något stort steg levnadsmässigt.

Med sig i flytten har han flickvännen och deras två gemensamma katter – de två sistnämnda som han benämner som ”bara”.
– Haha, ja. De är inte så mycket arbete, jag ger dem mat två gånger om dagen sen sköter de sig själva rätt bra, haha.

BRYNÄS-MODO

FOTO: TT.

Härnäst väntar ytterligare ett par dagar av träning innan det på onsdag är dags att åka till Österrike där CHL-slutspelet i slutet av veckan inleds.
–  Det blir intressant, skönt att få tävlingsmatcher nu under träningsperioden då det är kul att det gäller någonting. CHL är något vi vill gå långt i och med det lag vi har bör vi kunna vara med hela vägen fram till finalen.

Även om Emil nu hunnit vara ett tag i staden och laget så är det många nya lagkamrater att lära känna, trippen som inleds på onsdag och avslutas på söndag blir således ett bra tillfälle att komma ännu närmre gruppen.
–  Det blir ju fem dagar, ett bra tillfälle att lära känna grabbarna ännu bättre och komma ihop mer som lag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *