Skellefteås förre stjärnback ännu klubblös – vore inte en återkomst perfekt för alla parter?

Rumba

David Rundblad har i sina fem senaste säsonger snittat ungefär 40 matcher – senast Lycksele-sonen fick en ”hel” säsong var 2010-2011, den sista säsongen i Skellefteå AIK. Nu har vi snart seriestart i de flesta säsonger och ”Rumba” går fortfarande klubblös, vore inte en återkomst den perfekta lösningen fastän det ”bara” handlar om SHL?

När Skellefteå AIK tappade Tim Heed till hajarna i San José lämnade PP-specialisten ett gapande hål efter sig. Ett tomhål de ännu inte lyckats fylla, då backuppsättningen ännu saknar den där offensivt lagda rightar-backen.

Visserligen kommer jag nu att skriva om det uppenbara, men David Rundblad är den perfekta pusselbiten i Skellefteås lagbygge, på alla sätt och vis.

En back som efter sina löjligt lyckosamma år i Västerbotten sett sin karriär gå exakt motsatt väg mot vad som var tänkt. Som i Nordamerika inte alls fått utdelning och där talangen legat i latent stadie ända sedan den första flighten över Atlanten.

Ett år i Skellefteå AIK, med allt förtroende det skulle innebära, är kanske till och med det bästa som kunnat ske i Rundblads karriär – i en serie han redan hunnit med att lära sig, i en serie han dominerat och charmat såväl egna som motståndets supportrar. Ett år där jag på allvar tror att all talang kan komma fram igen.

Vi har snart september, månaden där i stort sett alla ligor går igång, och för Rundblad vore det väldigt olyckligt att inte då ha klart med ett lag. Han behöver en hel säsong där han får speltid från september till april.

Och vore det inte också den perfekta lösningen för Skellefteå AIK, som faktiskt är i behov av en rightarback med Rundblads kvaliteter? Jo.

4 kommentarer

  1. Tveksamt ! Eftersom inga klubbar står på kö..visar det kanske på fakta:
    Han har inte visat framfötterna, tillräckligt.Att komma tillbaka ,till vår stenhårda träning mm ..lockar säkert inte.
    Efter att ha sett laget segra i kväll, med stort hjärta och kunnande…..vill jag inte byta ut någon ! Nej tack.

  2. Söndag kväll och ingenting hänt på den fronten. Tyvärr är det väl mammon som styr. Skulle vara kanon med magic seven i AIK men det verkar sitta fast i sista kronan! Tråkigt!

  3. Tyvärr så är nog inte Rundblad så taggad att skriva på just nu. Han är inte känd för att vara så träningsflitig, tyvärr. Nu har han missat en hel försäsongs tuffa träning. Tror inte det är en slump. Nej! Ta osten och glassa där Rundblad så får du pengar och en behaglig tillvaro. Men någon väg därifrån till NHL är det inte. Utan vill han dit gäller det att underkasta sig AIK’s tuffa, hårdare träning. Men då räcker inte 1 år. Tror inte han är så sugen på det, tyvärr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *