Med fyra toppspelare på frånvarolistan – hur bör Skellefteå AIK ställa upp i säsongspremiären?

Fyra spelare kommer av allt att döma missa premiärhelgens tuffa dubbelmöte med Luleå HF – något som innebär att minst två juniorer kommer ingå i säsongens första matchtrupp till SHL. Vilka bör tas ut, och var ska de placeras?

Axel Holmström, Oscar Möller, Johan Alm och Kyle Cumiskey kommer, som de flesta redan vet, att missa ett gäng veckor av säsongsinledningen. Fyra spetsspelare som annars skulle gått direkt in i viktiga roller för de tvåfaldiga silvermedaljörerna blir alltså inte att räkna med förrän en bit in i säsongen, avbräck som givetvis kommer att kännas och som definitivt ställer större krav på truppens kvarvarande produktiva spelare.

Två avbräck som dessutom sätter laget i en än bräckligare sits. Risken finns att avbräcken i kombination med den rätt tunna backuppsättningen och oprövade målvakslösningen kan medföra att tabellsituationen redan 15-20 omgångar in i säsongen är för prekär för att hinna rätta till innan omgång 52.

Er käre knapptryckare i keps hävdar fortfarande att truppen saknar en Anton Lindholm, en Markus Svensson och en Mattias Ritola för att kallas komplett men det står för mig – och hålet efter de uteblivna ersättarna får istället fyllas av den strida ström av talang som hämtas upp från juniorlagen.

Redan i omgång ett får i alla fall ett helt gäng av juniorer chansen att spela till sig större förtroende. Med fyra spelare borta skulle jag formera laget som följer, dela gärna med er av hur ni skulle ställa upp Skellefteå AIK om ni var Fredrik Öberg.

Gustaf Lindvall, (Erik Hanses)

Filip Berglund, Niclas BurströmFilip Berglund bör få massvis av förtroende inledningsvis då han kan vara Skellefteås nästa storback. Att då paras ihop med erkänt skickliga Niclas Burström känns på förhand som en jackpot. Sebastian Aho, Fredrik LindgrenLär inte spela med varandra när backuppsättningen är skadefri, fram tills dess hamnar dock båda i ”kläm” då jag inte skulle sära på något av de två andra backparen.
Marcus Pettersson, Emil Djuse Har spelat ihop i stort sett hela försäsongen, varför sära på dem nu, då?
Anton Danielsson Den som övertygat störst på mig under försäsongen av de som står näst på tur.

Joakim Lindström, Emil Pettersson, Jesper Olofsson Här kommer Oscar Möller att gå in vid frisk status, fram tills dess bör hålet fyllas av en spelare med liknande sniperattribut och då står valet mellan Jesper Olofsson och Andrew Calof – där faller mitt val på förstnämnda då Calof bättre klarar av att leda en andrakedja, något som krävs för att laget ska hota med mer än en vass förstatrio.
Andrew Calof, Pär Lindholm, Tim Söderlund – Kanske han? Nej. Han då? Nej. Tim Söderlund då? Nja. Njooo. Jo han får det bli. En offensiv och oberäknelig forward som faktiskt har visat upp allt för att vi i vinter kan komma att få se en explosion på SHL-nivå. Varför då inte matcha ihop honom med två riktigt skickliga parhästar? Funkar det inte så finns andra lösningar, men varför inte börja så här?
Jimmie Ericsson, Henrik Hetta, Adam Pettersson – En tredjekedja av klassisk fjärdekedjastuk, men det är lite så Skellefteå AIK anno 2016/2017 är uppbyggd. Kvar finns inte längre materialet för att bygga tre offensiva och vassa kedjor som tidigare år, denna trio är ändå oerhört pålitliga och bör kunna lämna matcherna med minst noll på plusminuskontot.
Pontus Petterström, Andreas Wingerli, Sebastian Ohlsson – Två skridskovirtuoser och en defensiv specialist som bör matchas mot motståndarlagens toppspelare. En sak är också säker meddenna lina, jag skulle inte vilja heta Tim Kennedy, Johan Harju eller Robert Rosén och känna hur dessa tre jagar mig. Precis som en fjärdekedja ska vara.
Linus Lindström/Simon KrekulaHugget som stucket vem som tar 13:e forwardsplatsen. Dagsform avgör.

OBS. Detta bygger helt på att ingen ny skada tillkommer innan seriestart.

 

1 kommentarer

  1. det där om ett gäng veckor vet väl vara skellefteås läkarstab resten bara spekulation . Det som framkommit är att Holmsträm är längtst bort.

    Möller och Alm kanske missar först två veckorna inte mer.
    Chum,iskey o Holmsträm med i oktober. så tat lugnt !
    =))

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *