Skellefteå AIK:s transferbomb – finsk NHL-målvakt klar för klubben och Hanses lämnar

Skellefteå AIK:s målvaktssituation har länge varit ett stort samtalsämne efter att Markus Svensson lämnat och klubben inte ersatt honom med en, på papperet, jämbördig burväktare. Med mindre än tre veckor till säsongsstarten släpptes dock i dag bomben om att klubben kontrakterat den finländske NHL-målvakten Joni Ortio, som närmast kommer från spel i Calgary Flames.

Joni Ortio gjorde i fjol 22 framträdanden i NHL där han landade på en räddningsprocent på 90.2 för Calgary Flames – utöver de matcherna stod han också 20 matcher i AHL där han hade en något sämre räddningsprocent, 89,3.

I och med finländarens inträde i truppen står det nu också klart att Erik Hanses tvingas att lämna Skellefteå AIK – var han hamnar är ännu oklart men helt klart är att den genuint trevliga dalmasen skulle må bra av ett år i Hockeyallsvenskan med en uttalad förstaspade.

 

 

2 kommentarer

  1. Jag tackar oxså Erik för den tid som varit och önskar lycka till. Men vi är många som väntat att nånting skulle hända på målvaktssidan! Hanses räcker helt enkelt inte till i shl iaf inte nu. Lindvall gjorde fö ingen glad igår heller men å andra sidan såg hela AIK ointresserade ut! Nertränade??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *