Skellefteås försäsong långt ifrån perfekt – har mycket att bevisa nästa helg

Skellefteå AIK avslutade försäsongen med att vänta ett tvåmålsunderläge till seger 5-4 mot årets tippade bottengäng, Leksands IF – ett resultat, som precis likt hela lagets försäsong, är långt ifrån imponerande. Med en vecka kvar till säsongsstart har laget en hel del att fundera på, speciellt försvarsspelet som varit väldigt givmilt

Skellefteå – Björklöven 3-2.
Skellefteå – Vienna Capitals 2-3.
Skellefteå – KalPa 2-1.
Skellefteå – MODO 2-3.
Skellefteå – KalPa 4-0.
Skellefteå – Vienna Capitals 2-5.
Skellefteå – Luleå HF 3-4.
Skellefteå – Leksands IF 5-4.

Fyra vinster – fyra förluster. Så ser det ut när vi summerar Skellefteå AIK:s försäsong inför SHL 2016/2017, ett facit som resultatmässigt är helt okej men när man kollar vilka matcher Skellefteå vunnit, och förlorat, samt resultaten så finns där ändå en del som oroar.

Vinsterna har kommit via två uddamålssegrar mot ett allsvenskt Björklöven och unisont bottentippade Leksands IF, samt två gånger om mot finska KalPa i CHL.

Förlusterna oroar än mer, att drämmas dit av ett allsvenskt MODO är inte snyggt på papperet – att släppa in nio mål på hemmaplan, på två matcher mot Luleå HF och Vienna Capitals är inte heller något som lovar gott och faktum är att Skellefteå AIK i sina tre senaste matcher släppt in i snitt 4,3 mål per match.

Ett snitt som kommer från baklängesmål av samma karaktär – försvarsspelet har varit otroligt lojt och virrigt i Skellefteå AIK under försäsongen, men i de tre senaste matcherna i synnerhet. Om det ser ut så nu, mot motstånd på den lite lägre nivå som Leksand och Vienna faktiskt håller, hur blir det då när motståndarlagens anfall är av Linköping, Växjö och Frölundas klass?

På förhand känns faktiskt försvarsspelet som Skellefteås största akilleshäl inför årets SHL – en back med Anton Lindholms färdigheter saknas verkligen i årets lagbygge och det faktumet kan bli plågsamt påtagligt redan nästa helg när Luleå HF väntar i ett hett dubbelmöte.

Sen att man drar på sig tre utvisningar på grund av för många spelare på isen är givetvis inget som lovar gott – vi alla minns hur det såg ut i fjol när det var mer en regel än ett undantag att Skellefteå åkte ut för detta i slutspelet.

Om vi ska ta med oss något positivt från kvällens generalrepetition så är det att laget vänder 2-4 till 5-4 i den tredje perioden och att det just är Joakim Lindström som avgör i powerplay – en spelare som kommer bära betydligt större tyngd på sina axlar i år än vad han gjorde under sin senaste sejour.

Skellefteå AIK:s målskyttar i kväll:

Jesper Olofsson, Tim Söderlund, Emil Djuse, Linus Lindström, Joakim Lindström.

1 kommentarer

  1. jag mpste säga att dina åsikter är väldigt skiftande ….
    och jag vill även påpeka att ingen har blivit mästare på färsäsongen …
    det är i mars april laget ska vara bra …
    så ta de lugnt …
    =)) de blir bra i slutändan ge dem en chans innan du sågar så förtvivlat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *