Skellefteås stora övertag inför premiärderbyt – betyder det något nu?

De fyra senaste säsongerna har Skellefteå AIK och Luleå HF dundrat in i varandra vid 23 tillfällen i SHL-sammanhang – 16 gånger har västerbottningarna lämnat isen som segrare vilket ger ett stort statistiskt övertag på björnarna från norr, men betyder det egentligen någonting till helgens back-to-back? 
Tveksamt.

Ett övertag i statistiken brukar i praktiken sällan betyda speciellt mycket när en ny säsong tagit vid – visst, vid avgörande delar av matcher kan vad som varit vara till en fördel, eller nackdel, för spelare som varit med tidigare.

Men såväl Skellefteå AIK som Luleå HF har till stora delar fyllts upp med spelare som inte varit med tidigare. Lägg där till frånvaron av nyckelspelare och det faktum att det trots allt är premiär. Det här kan sluta hur som helst, och jag blir inte förvånad om Luleå står som segrare efter dessa dubbelmöten.

Med Oscar Möller frånvarande har inte Skellefteå AIK heller en förstakedja, den förstakedjan, som kan vinna matcher på en dålig dag åt sitt lag oavsett vilka som står på andra sidan isen – för att vända hem från Norrbotten i morgon med en seger i bagaget, och lämna isen i Skellefteå Kraft Arena på lördag som segrare, fordras en maxinsats av Skellefteå AIK och jag vet inte om de riktigt är där. ÄN.

 

1 kommentarer

  1. Pingback: Skellefteås oväntade målvaktsval i premiären – nyförvärvet från NHL petas | Elithockeybloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *