Skellefteås oväntade målvaktsval i premiären – nyförvärvet från NHL petas

FOTO: TT

FOTO: TT

152 dagars väntan över. Idag är det dags för Skellefteå AIK att återigen beträda en SHL-is. De tuffa antagonisterna från Luleå väntar i en match som förväntas bli just hur tuff som helst – då väljer Skellefteå AIK att peta NHL-förvärvet Joni Ortio till förmån för Gustaf Lindvall, ett målvaktsval som faktiskt förvånar.

För ett par veckor sedan hämtades Joni Ortio in från Calgary Flames – den NHL-klubb han i fjol gjorde 22 starter för. Givetvis är också finländaren den tilltänkta förstamålvakten, men när Skellefteå AIK i kväll inleder årets SHL är det Gustaf Lindvall som återfinns mellan stolparna.

LÄS MER: Skellefteås stora övertag inför premiärderbyt – betyder det något nu?

Tränarna har visserligen hintat för detta, att de vill spela bägge två i helgen vilket således betyder att Ortio startar i morgon – ändå kommer beslut något oväntat då det av tradition brukar vara lagets förstakeeper som får starten i en premiär.

Hur som helst betyder detta alltså en målvaktskamp mellan Joel Lassinantti, SHL:s kanske främsta, mot Gustaf Lindvall – en duell jag på förhand ger Luleå klar fördel i.

Här hittar du Skellefteås laguppställning i sin helhet. HÄR.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *