Skellefteås oroande forwardssituation – en egen grävd grop?

Redan innan säsongen började varnade jag för Skellefteå AIK:s tunna trupp – en eller ett par forwardsvärvningar hade gjort lagbygget gott, och gett den offensiva bredd som gjort laget till än större favoriter. 

Ett faktum som blir än mer påtagligt nu när Henrik Hetta uppges bli borta ett par veckor och Jimmie Ericsson i två matcher efter sin, helt korrekta, avstängning.

På torsdag, när den kanske främsta utmanaren till guldet kommer på besök, har laget bara nio ordinarie forwards att tillgå (räknar ej Tim Söderlund och Linus Lindström till den skaran, än).

Skellefteå skulle således kunna matcha en forwardsuppställning likt denna mot Växjö Lakers:

Joakim Lindström – Emil Pettersson – Jesper Olofsson
Andrew Calof – Pär Lindholm – Adam Pettersson
Sebastian Ohlsson – Andreas Wingerli – Pontus Petterström
Simon Krekula – Linus Lindström – Tim Söderlund
Khalid Ibrahim

Det är sex spelare som ännu är i J20-åldern och givetvis inte en hållbar situation på sikt, hur spännande och framtidsförebyggande det än må vara att matcha så pass många juniorer – det är trots allt fortfarande tre poäng på spel, och motståndslagen kommer för ingenting i världen gå ned sig bara för att Skellefteå har den mängden juniorer.

Jag har väldigt länge hävdat att det största misstaget Skellefteå gjort under försäsongen är att man inte ersatt Mattias Ritola – där förlorade man mycket av sin offensiva spetsbredd, sju forwards från fjolårstruppen försvann och utifrån har bara fem kommit in. Tycker åtminstone att det gapet på två spelare är för stort.

Att man redan nu i omgång tre bara har nio ordinarie forwards att tillgå kanske får någon att tänka om?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *