Guldfavoriterna på besök – kan Skellefteå skrälla på sin hemmaplan?

Skellefteå AIK dras med tunga spelare på frånvarolistan – när matchen mot Växjö Lakers om en halvtimme drar igång är det gästerna som får gälla som favoriter och inför match känns det faktiskt som en skräll ifall Skellefteå lämnar isen som segrare.

Skellefteå vinna på hemmaplan, skräll (?) tänker kanske ni. Men ja, jag tycker faktiskt så. Samtidigt som favorittippade Växjö kommer med full offensiv kraft saknar Skellefteå fem ordinarie spelare och mönstrar ett lag där vi bland annat kan finna tre killar födda -98 i fjärdekedjan.

En styrka att i ett SHL-lag kunna flytta upp så många juniorer, visst, men jag har svårt att se Skellefteå stå emot smålänningarnas sjuka offensiv denna kväll.

Det fordras en fullt påkopplad Joni Ortio och en defensiv som låst igen dörren och slängt iväg nyckeln.

För i Sam Hallams gäng återfinns två kedjor av absolut toppklass, och en tredjelina som också den håller snuskigt hög klass. Man har två av seriens tre främsta poängplockare i Dennis Everberg (5+1) och Tuomas Kiiskinen (2+2). En duo som skuggas av stjärntrion Geoff Platt, Robert Rosén och Olli Palola.

Mitt matchtips är 1-4 där Arvid Lundberg sätter fyran i öppen kasse.

1 kommentarer

  1. Denna, ”snuskigt höga topklass av femmor”, förlorade mot ett skadedrabbat Skellefteå, med sju juniorer på isen. Hade Möller, Cumiskey, Hetta, Holmström och Ericsson varit på is – då hade det förmodligen varit lekstuga och tre poäng.

    Förövrigt ska man inte Underskatta Ortio. Han lär dominera under säsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *