Patrik Zackrissons status i Schweiz, kan tvingas lämna – hugger Skellefteå AIK?

Patrik Zackrisson gjorde succé i Skellefteå AIK där han framförallt under andra året, i fjol, imponerade och växte ut till en av seriens absolut främsta centrar. Efter succén gick flytten i år till Lugano –  nu kan han tvingas lämna när klubben har för många importer i truppen, och ”Zacke” inte alls inlett så bra som förväntat.

Minns ni Maxim Lapierre, som i fjol var en av Modos stjärnförvärv men floppade och lämnade efter schism med typ hela laget – nu är han i alla fall klar för Zackrissons Lugano och han blir lagets sjätte import.

Regler i den schweiziska ligan säger att du endast får ha fyra importer, alltså har laget just nu två spelare som kommer få stå utanför laget – summa summarum, Patrik Zackrissons status i klubben är inte optimal.

För inte petar man Daniel Sondell, Tony Mårtensson eller Linus Klasén – lagets främsta offensiva back och de två interna poängligatopparna?

Kvar att kampera om den fjärde platsen finns då backen tre spelare om en plats.

Känslan är att Patrik Zackrisson ligger nära att cuttas där, åtminstone i några matcher framöver (nej, det finns ju inget tak på hur många man får ha i laget – men fyra spelare per match är maxkvoten) – att han de facto cuttas är något som inte alls är bekräftat från något håll och är än så länge, precis som Zacke+Skellefteå AIK, spekulativt.

Faktum är dock att stjärncentern ”bara” levererat fem poäng på tio matcher i ligan trots stort förtroende, bland annat i förstakedjan.

Skellefteå AIK är i behov av en rejäl förstacenter som vet vad SHL innebär – och har psyket, skillsen och verktygen för att leda en kedja på denna nivå.

Hugger man på Patrik Zackrisson?

7 kommentarer

  1. Zacke har ju problem att flyga.Skall han i så fall spela bara hemmamatcher + bussresa till Grokoland.Verkar inte troligt.

  2. Mikael Lindgren är ju så nöjd med sitt AIK att han inte tänker värva eller åtminstone hyra/låna in tillfälliga spelare tills dess dem skadade blir spelbara.
    Så nej något intresse för Zackrisson blir det knappast från Lindgrens sida.

  3. Mycket intressant o läsvärd blogg du har, tack. Nu till min fråga: Om nu Ritola har jobbigt med flygningar, har han inte samma problem i ”alplandet”? Eller åker han bil/buss till bortamatcherna?

    • I Schweiz åker man buss eller tåg till samtliga bortamatcher, då landet är väldigt litet och samtliga arenor är inom rimlig kördistans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *