Skellefteås sportchef om krisen: ”Vi tänker inte värva något”

Skellefteå AIK:s sportchef anser att laget inte behöver nyförvärv. FOTO: TT

Skellefteå AIK:s sportchef anser att laget inte behöver nyförvärv. FOTO: TT

Mikael Lindgren tillträdde i våras som ny sportchef för Skellefteå AIK – en tjänst som dittills Lasse Johansson hade haft, och utövat med stor bravur då han hade stor del i Skellefteås resa från poplag till dynasti.

Det har inte alls börjat lika bra för Mikael Lindgren som 40 minuter efter slutsignalen, som förkunnade att Färjestad BK besegrat Skellefteå AIK med 0-5, tog sig tid att snacka med Elithockeybloggen.

– Starten har vi givetvis velat ha bättre än vad vi fått. Visst, vi har haft mycket skador och har längtat efter att ha alla på plats men att alla är tillbaka kommer inte vara någon räddning. För att vi ska vända det här krävs att alla bidrar, säger Lindgren och fortsätter.

– Som i dag. Vi startar matchen bra men när de får 0-1, och 0-2, så blir det krampaktigt och vi blir väldigt små ute på isen. Puckarna rinner över bladet, passningarna går inte alls och jag vet inte hur många frilägen vi bjöd på i kväll. Man blir lite liten och rädd att vara med, så är det bara.

Kvällens förlust var alltså lagets fjärde raka och senast laget lämnade isen med poäng var när man förlängningsbesegrade Växjö Lakers för drygt två veckor sedan – nu undrar många när vändningen kommer, men framförallt varför det ser ut som det gör.

– Jag har spelat hockey själv och det jag ser är en naturlig reaktion när det går dåligt, man vill hur mycket som helst. Men vi måste börja jobba alla tillsammans och systematiskt gå tillbaka grunder med ett enklare spel.

– Men man är kanske inte förvånad att det ser ut som det gör, det kan ofta bli så här när det går som det går. Men vi måste ur det här och det fort som fasiken.

I toppstriden har Malmö Redhawks nu 23 poäng och tvåan Karlskrona HK står i dags dato på 17 poäng, dit skiljer det just nu en ocean. Detta samtidigt som det ned till jumboplatsen bara skiljer en liten, liten, bäck – två poäng.

– Vi har inte alls förväntat oss det här, men nu finns det bara två lägen. Antingen lägger vi oss ned och tycker synd om oss själva, eller så knyter vi näven och gör något bra av det – och jag föredrar det sista.

Ni gör ytterst få mål framåt samtidigt som det läcker bakåt, känner du att truppen är så slagkraftig som den måste vara? 

– Absolut, det är inget fel så och vi tänker inte värva något. Precis som ni (media) tyckte så har vi en bra trupp så det är bara att jobba hårdare och komma tillbaka på vinnarspåret.

Inför säsongen lämnade Hans Wallson och ersattes av Fredrik Öberg, hur ser du på hans insats från bänken?

– Vi, Öberg och alla andra, gör jobbet noggrant tillsammans och kommer till jobbet varje dag för att försöka vända det här.

… Något tal om att Fredrik Öberg ska få sparken avfärdar Lindgren till Elithockeybloggen:

–Vi är ju ett team tillsammans, och att börja med de tankarna att sparka honom nu. Nejnej, absolut inte!

Anser du att ni befinner i er en kris?

– Nej, det tycker jag inte. Men vi är i ett tufft läge och kanske ett ovant läge för både oss runt laget och supportarna. Vi har varit bortskämda med framgångar, men vi vet också att det är nya förutsättningar varje år och man vill ju så gärna vara där uppe.

– Det är tur att vi bara är i början av säsongen, vi har materialet och grundspelet för att vara där uppe.

5 kommentarer

 1. Kan ju vara svårt förstå varför Lasse Johansson så gärna ville bli av med Forsell, Arvid mfl.? .Varför ville Johansson tunna av truppen innan han försvann.. ? Varför vägrade Johansson värva mera slagkraftiga spelare när AIK var i slutspelet och i final förra säsongen?. Skellefteå AIK spelade ingen bra ishockey förra säsongen heller. De hade bara tur att vinna grundserien. Men redan då hade AIK stora brister. AIK förra säsongen kändes mycket omotiverade många gånger på isen.(Det syntes inte minst vid slutspelet) Liksom dagens AIK just nu känns lika omotiverade på isen. Känslan är att tränarna släpper ut sina kalvar på vårbetet. För AIK spelar som yra höns. Det spretar än hit än dit hela tiden jämfört med andra lag de mött.. Till och med Leksand spelar bättre än AIK. Dagens AIK borde nog byta spelstil. Inte köra samma år efter år. Bryta av – göra om… Lära sig/träna att sätta mål också. För det verkar AIK ha svårt med. Det hade dem förra säsongen också. (Det var alltid på håret när AIK vann sina matcher)
  Synd att sportchefen är så stor på sig att han blundar för det som sker framför näsan på honom. Ortio har räddat AIK många gånger men han har ändå inte visat upp sig som en fantastisk målvakt som det har uppgetts att han ska vara.. Och de matcher han har spelat i AIK så släpper han alltid in två mål innan han kan hålla tätt, Förutom mot Färjestad – där det gick käpprätt åt helvete med den saken.

  • För mig var det helt obegripligt att man inte ville förlänga kontraktet med kulturbäraren Erik Forsell som dessutom går som tåget i Malmö nu. Två mål och ett ass nu senast.

  • ”Omotiverade i förra slutspelet..? Tror du VERKLIGEN.. att de inte VILLE vinna ???
   Du kanske inte vet , att 6 spelare fick operera sig efter säsongen!
   Detta återkommande om Arvid Lundberg.Vet du orsaken till flytten?
   Om inte, sluta spekulera.

   • Arvid Lundberg blev inte erbjuden något nytt kontrakt av AIK, och valde därför att signa med Växjö (även HV och DIF visade intresse). Arvid själv ville helst stanna kvar, och hade förmodligen gjort det till en tiondel av Jimmies månadslön, men blev som sagt inte kontaktad, tyvärr. För med den storleken, +/- statistiken och spelsinnet (var det två eller fyra utvisningsminuter under grundserien?… visar att man kan läsa spelet) är det precis den back AIK hade behövt i år.

 2. Finns bara ett att säga om nuvarande sportchefen,han är Bagdad Bobs arvtagare.Han är fortfarande i förnekelse stadiet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *