Jocke Lindström riskerar att hamna hos disciplinnämnden

Det var i slutet av den andra perioden som Jocke Lindströms klubba åkte upp i ansiktet på Karlskrona HK:s Alexander Wiklund – nu skriker många om att Jocke ska stängas av och stjärnan kan, om han fälls, missa de tre matcherna nästa vecka. Jag hävdar dock att det var en oavsiktlig hög klubba, som kommer naturligt vid en situation som den ni kan se på bilderna längre ned i inlägget.

 

Jag har nu låtit filmsekvensen rulla om och om igen och visst, till en början ser det väl faktiskt ut som att Jockes höga klubba hamnar i ansiktet medvetet – men ju längre klippet rullar desto klarare blir det för mig att Alexander Wiklunds ansikte får en påhälsning av det naturligaste av skäl.

För mig ser det nämligen ut som att Jocke uppfattar Alexander Wiklund sent i periferin och när han gör det försöker lyfta klubban över honom  – hade han behållit klubban i samma grepp som på bilden hade den åkt in i magen på Karlskronaspelaren vilket hade gett en hävstångseffekt som hade kunnat bli en tydlig utvisning.

jocke 1

 

 

 

 

 

Jocke har i situationen tre val:

1/ Behålla den i samma grepp och träffa Wiklund i magen.
2/ Dra klubban mot sig och hålla i den som en flaggbärare.
3/ Försöka lyfta den över honom.

Han väljer där och då alternativ tre, vilket för mig är det naturliga valet, vilket dock tyvärr renderar i den höga klubba som nu riskerar att anmälas.

Och ja, det är helt rätt att skicka ärendet till DN då skadebringande incidenter alltid bör granskas – men i mina ögon bör ärendet stanna där och inte leda till någon avstängning, då det för mig inte känns som ett fegt och fult övergrepp (som Sportbladet väljer att kalla det).

Avslutningsvis vill jag bara ge er som skriver ”äsch, han blev ju inte ens skadad” tid att tänka om – det där tänket är nämligen så grottmannalikt, skärp er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *