Skellefteås skadehelvete fortsätter – Möller skadad på träning

I torsdags begick Oscar Möller en efterlängtad och bejublad comeback, men när laguppställningen inför Karlskronamatchen släpptes var stjärnan återigen absent – nu bekräftar Karin Rundblad att han skadade sig under matchvärmningen. 

Det är Norran som haft kontakt med Skellefteå AIK:s läkare i en kort intervju där hon berätttar att Skellefteås skarpskytt skadat sig i en olycklig situation under lördagens matchvärmning – den första prognosen visar också att skadan är i samma region som där operation gjordes för ett par månader sedan.

Möller kommer så fort som möjligt att undersökas ytterligare och skulle det då visa sig att det är den gamla skadan som på något sätt slagits upp eller förvärrats så är risken stor att Skellefteå AIK får klara sig utan honom en längre tid framöver.

På många sätt känns det nästan tragikomiskt att skadan tillkommer på en matchvärmning, där tempot oftast är väldigt lågt och inte alls likt hur man normalt tränar en ”icke-match-dag”.

Men Skellefteå AIK har i år – och tidigare år – en historik av skador på stjärnspelare (se lista längst ned) och oturen verkar bara fortsätta grina emot dem.

Nu är det för tidigt att börja spekulera om ersättare till Möller då ingen ännu ens vet hur länge han blir borta – men om han de facto blir borta en längre tid så stärks trycket mot Micke Lindgren än mer, och då är känslan att nog även han inser att den tjocka plånboken måste vädras.

Skellefteå AIK:s skador på nyckelspelare de senaste tre säsongerna, (helt taget ur det egna minnet):

Kirill Kabanov (missade flera månader efter smäll i CHL-match)
Janne Pesonen (missade fyra-fem månader efter smäll mot handen)
Mattias Ritola (skadade sig omgående i sin debut i fjol, missade månader)
Jimmie Ericsson (skadad sig i omgångar de senaste säsongerna)
Jocke Lindström (ådrog sig en hjärnskakning under försäsongsmötet med Löven)
Oscar Möller (opererade gammal skada, har nu skadat sig igen)

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *