Tre drömförvärv på marknaden – agerar Skellefteå AIK?

Skellefteå AIK:s tunga säsongsinledning, med uteblivet sportsligt resultat och skador på nyckelspelare, har fått lagets supportrar att börja hoppas på förstärkningar till laget – på bara några dagar har rykten börjat florera om flera före detta Skellefteå-spelare, och plötsligt har Micke Lindgren ett smörgåsbord av klassförstärkningar att eventuellt välja mellan.

På mindre än 24 timmar har tre tidigare svartgula spelare blivit tillgängliga efter att Kirill Kabanov och hans KHL-klubb Neftekhimik Nizhnekamsk först bröt sitt samarbete vilket nu har placerat den oberäknelige och tekniske forwarden på marknaden – och ryssen, som var väldigt lyckosam i Västerbotten, gick då direkt ut i en intervju med Norran och annonserade om hans intresse för att återvända till SHL och Skellefteå AIK:

– Det vore en dröm, jag vill jättegärna tillbaka till Skellefteå. Jag hade en fantastiskt bra tid där, ett jättebra land och ett härlig lag men trevliga spelare. Så absolut, skulle den chansen dyka upp så skulle jag ta den, sa han i en intervju med Norran.

Mindre än ett dygn efter Kabanovs uppbrott med Neftekhimik har nu schweiziska medier också gått ut med att Skellefteå AIK:s poängbäste spelare i fjol, Patrik Zackrisson, samt den offensivt skickliga backen Daniel Sondell, som gjorde ett par säsonger i klubben (05-07), placerats på marknaden av HC Lugano – som har för många importer i laget.

Lägg där också till att John Norman, som fick sitt stora genombrott i fjol, fått se Torpedos senaste fem matcher från läktaren – hur länge står respektive parter ut där?

Nu blir trycket stort på Micke Lindgren som helt plötsligt har tre, potentiellt fyra, drömförstärkningar att jobba på och möjligt kontraktera.

En offensiv dynamo med skills att låsa upp ett helt motståndarförsvar som också går ut och uttrycker sin vilja att återvända till Skellefteå.

En center av högsta SHL-klass som vet vad Skellefteå AIK ställer för krav – och klubben vet vad den får med honom i truppen – som dessutom trivdes väldigt bra i Västerbotten.

En skicklig försvarare med ”Tim Heed-stuk” som kan förstärka klubbens offensiva hot.

Och så John Norman då, spelaren som i fjol visade upp ett spel som stundtals till och med fick motståndet att häpna.

Jag skulle nästan bli förvånad om ingen av dessa hamnar i Skellefteå AIK innan månadens slut – ja, jag ser det till och med som en stor självklarhet att sportchef Lindgren gör sitt yttersta för att skriva kontrakt med åtminstone Kirill Kabanov och Patrik Zackrisson.

Pengarna finns, utrymmet i lagbygget finns absolut och man har så otroligt mycket att vinna på att knyta till sig dessa två lirare – som en bonus av att hämta in Kabanov så tror jag till och med att en spelare som Calof kan få sitt stora lyft igen, då duon trivs oerhört bra tillsammans och mår du bra utanför isen – ja då mår du bra på den.

Angående Daniel Sondell och John Norman har jag dock ytterst svårt att se hur de två ska bli svartgula redan i år. Visst, Sondell är en riktigt bra back, men med Cumiskey tillbaka och Aho på god väg mot toppform så tror jag inte att man vill hämta in ännu en som vill klocka mycket istid.

Och Norman, som inte ens är på marknaden ännu och kanske inte ens hamnar där, blir svår att lösa då det alltid blir ett skatteproblem att lösa KHL-spelare mitt i en säsong.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *