Första prognosen efter knäskadan: ”Det ser bättre ut nu efter undersökning”

Andra matchen efter comebacken, den första på hemmaplan – då levererade supertalangen Axel Holmström en högklassig insats, som han fick kröna med ett mål. Men säg den lycka som varar, med tre minuter kvar kom smällen som ingen ville se och Axel tog sig mot det knä han under sommaren och hösten rehabiliterat. 
Efter matchen lämnade dock läkaren Karin Rundblad ett lugnande besked, först till Axel – sen till Elithockeybloggen:

– Till att börja med så handlar det om samma ben och område som han skadat tidigare. Sen såg det ju väldigt illa ut på isen, men jag kan berätta att det ser bättre ut nu.

Vid, och direkt efter, incidenten som föranledde skadan såg det inte alls bra ut för Axel som tog sig för knät och grinade illa – så illa att han behövde hjälp för att ta sig av isen men efter undersökning, och en lång dejt med läkarteamet, kunde Karin ge ett glädjande besked till oroade supportrar:

– Axel kan både stå och gå på benet, han kommer att lämna arenan för egen maskin, säger hon och fortsätter:

– Men det ser som sagt betydligt bättre ut nu, och han har lugnat ned sig oerhört. Ovissheten är ju den värsta, att han får tankar om att det är samma skada men det tror vi ju nu inte.

Efter match undersöktes det skadade knät och de första testerna gav positiva besked.

– Vi tror inte att det rör sig om en återskada men vi ska göra en röntgenundersökning för att vara på den säkra sidan.

Hur gick tankarna för dig när du såg Axels smärta?

– Det lämpar sig inte i skrift. Vi blev ju förskräckt allihopa koch tänkte ”åh nej, har det gått sönder igen”. Sen lider man ju med honom som får panik där ute på isen och då vill man ju bara ta han i famnen och hjälpa honom.

Kan han spela nästa vecka?

– Det vet jag faktiskt inte, det måste vi se på röntgen. Det kan gå fort.

Efter matchen var Cristopher Liljewall, som var inblandad i incidenten som föranledde Axels skada, märkbart tagen av situationen. När Elithockeybloggen pratar med honom återger han också situationen och poängterar gång på gång att han verkligen inte var ute efter att skada.

–Det var en väldigt olycklig situation och av vad jag förstått har han varit borta sedan slutspelet förra året med en knäskada.

– Jag hade aldrig någon tanke om att skada honom i situationen utan i mina ögon är det något som händer i varje match, och det står jag fast vid även efter att ha sett repriser. Jag hade inget uppsåt att skada utan ville bara visa min närvaro när jag är bakom honom och vad som sen sker är djupt olyckligt.

Vad tänker du när du ser honom ligga i smärtor på isen?

– Jag sa direkt, ”gick det bra?”. Givetvis är det inte kul att se någon ligga så där på isen.

Röglespelaren skickar också en hälsning till Skellefteås talang:

– Förhoppningsvis har det gått bra med honom och jag önskar innerligt att han får ett snabbt tillfrisknande.

Liljewall säger sedan också att han funderar på att eventuellt höra av sig till Holmström i kväll för att höra att allt är bra.

– Ja det kan nog bli så, absolut.

 

1 kommentarer

  1. Hoppas,hoppas att det inte är allvarligt,såg riktigt illa ut. Liljewall tycker jag svarar bra och verkar vara en vettig och sympatisk person.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *