Skellefteå AIK tabelltia efter ny kollaps och närmar sig nu playoffstrecket – för att kvala sig kvar i SHL

Vi har sett det förut – i kväll fick vi se det igen. Skellefteå AIK anno 16/17 är bedrövliga i motgång och när något börjar darra, ja då faller hela jäkla korthuset. Och om Skellefteå AIK väntar på anledningar att hämta ”hem” Bud Holloway, då räcker det att kolla de senaste tre matcherna där man nollats åtta av nio perioder.

Visst, i 48 minuter gör Skellefteå AIK en helt okej bortamatch där man spelar minst lika bra som Växjö Lakers. Defensivt var det en trygg stämning och Lindvall i målet gav ett stabilt intryck.

Sen kom 1-0. 

Och 2-0, 3-0, 4-0.

På drygt två minuter gick smålänningarna ifrån till en överlägsen seger mot ett för kvällen vitklätt motstånd som där och då gjorde misstag inte värdigt ett SHL-lag.

Vad jag menar med det är att Växjös tre första mål allihopa kommer bara fyra-fem sekunder efter att Skellefteå haft pucken i sin ägo i offensiv zon – att då släppa till tre puckar i egen bur, utan att åtgärda det uppenbara problemet, är inte okej.

Men lite så här har Skellefteå AIK:s säsong 16/17 varit, när det börjat gå emot laget i matcherna har man inte haft verktygen att vända på matchbilden och det måste vara väldigt tacksamt för motståndarlagen att möta Skellefteå AIK just nu då ett mål kan räcka för att all luft ska pysa ur västerbottningarna.

Och med mer än en tredjedel av SHL nu spelad är Skellefteå AIK faktiskt närmre kval för att hålla sig kvar än vad man är Frölunda HC i toppen av tabellen – det är inte längre tillfälligheter att tabellplaceringen är som den är.

I kvällens match fanns också mycket statistik att höja ögonbrynen till; Skellefteå AIK sköt bara fem skott på mål i den tredje perioden, man hade bara en (!?) tackling över alla 60 minuter och än en gång lämnade man isen mållösa (man har nollats i åtta av sina nio senaste perioder). 

Skellefteå AIK har just nu bara tre lag som skjutit färre mål, och Bud Holloway som finns på marknaden har nog aldrig varit behövts så mycket som han gör just nu – med andra ord bör Mikael Lindgren göra sitt yttersta för att knyta till sig den 28-åriga skarpskytten innan det är för sent.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *