Skellefteås sportchef om Bud Holloway: ”Han skulle passa in i vårt lagbygge”

Bud Holloway, som gjorde stor succé i Skellefteå AIK under tre säsonger, står nu klubblös efter att ha fått lämna storklubben CSKA Moskva – nu vädjar Skellefteås supportrar om att få se en återkomst till Västerbotten, något som sportchefen Mikael Lindgren inte utesluter:– Vi känner Bud väl och vet vad han är för en typ av ishockeyspelare, vi har inte suttit oss ned men kommer att ta ställning framöver.

Den nu 28-årige kanadensaren firade under sina tre år i SHL stora triumfer när han, framförallt under säsongen 12/13 då han sköt 71 poäng, med sin bössa gav de då elva motståndarlagens burväktare mardrömmar med sin snabba release.

Efter åren i Skellefteå har det blivit en säsong i NLA, Schweiz, och en i Kanada där han gav NHL ett nytt försök men det blev bara en match för Montreal Canadiens och inför årets säsong gick därför flyttlasset över pölen igen, till Ryssland och Moskva.

I KHL har det poängmässigt sett gått helt okej då han på tolv matcher noterats för tre mål, nio poäng, men efter en hjärnskakning som han drog på sig mot Barys Astana har han hamnat lägre ned i hierarkin – något som ligger bakom att han nu står som klubblös.

Skellefteås sportchef Mikael Lindgren befinner sig i Örnsköldsvik där dottern spelar cup när Elithockeybloggen får tag på honom under lördagsförmiddagen – han hymlar inte med att Bud är en intressant spelartyp som dom håller koll på:

– Självklart så hänger vi med där, han känner oss och vi känner honom väl, men vi har inte tagit ställning till att ha honom i vårt lag än.

– Sen så vet inte Bud själv än vad han vill. Det här är ju så nytt, det hände ju bara i går.

Men att han hamnar i Skellefteå AIK är alltså inte omöjligt?

– Nej, det är det inte. Men vi måste samtala om det är den spelaren laget behöver och den vi ska lägga krutet på.

Är Bud en spelartyp som skulle passa in i den här upplagan av Skellefteå AIK?

– Ja men det tycker jag ändå, han har många goda egenskaper och han skulle passa in i vårt lagbygge.

3 kommentarer

  1. Pingback: Skellefteås intresse för tidigare poängkungen: ”Skulle passa in i vårt lagbygge” | Hockeysverige

  2. Pingback: Skellefteås intresse för tidigare poängkungen: ”Skulle passa in i vårt lagbygge” | Hockey Time

  3. Tack för din snabba kontakt med Mikael Lindgren ! Nu håller tusentals supportrar andan…vi hoppas få återse Bud ( och därmed hans trevliga föräldrar..!)
    Han skulle tillföra mycket.
    Glädje och energi till laget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *