Skellefteås sportchef dementerar budgivning: ”Vi förstod tidigt att han skulle komma till oss”

När det för två kvällar sedan stod klart att Bud Holloway valt att återvända till SHL dök också flertalet rykten upp i medier där bland annat Brynäs IF nämndes som en ny adress för kanadensaren – Micke Lindgren kan dock till Elithockeybloggen berätta att där aldrig var någon kamp om Buds underskrift.
– Vi förstod tidigt att han skulle komma till oss och av vad jag förstått så fanns det aldrig heller något alternativ för honom, han ville till oss och vi ville ha honom så att någon annan klubb varit nära stämmer inte.

En dryg timma efter att nyheten offentliggjorts fick Elithockeybloggen tag på Skellefteås sportchef som öppet berättade om turerna bakom, och fram till, Bud Holloways underskrift blev klar.

– Det har egentligen bara dragit ut på tiden för att hans agent befunnit sig i USA, och Bud själv i London, så det har tagit tid att få allting klart då tidsskillnaden gjort att vi tvingats vänta. Det har blivit samtal sent in på natten.

Så det var aldrig något budgivningskrig som det har talats om på sociala medier?

– Nej, det var det inte. Vi gav honom ett bud tidigt och när han valde SHL så var vi enda alternativet för honom.

Med Bud Holloway i laget får Skellefteå AIK en ytterligare offensiv dimension, något som inte hade hänt om man agerat tidigare på säsongen där det blåste som mest runt laget ochpåtryckningarna utifrån om nyförvärv.

– Hade vi lyssnat på vad alla ville då och hämtat in någon ny spelare där så hade vi inte kunnat ta in Bud nu utan att behöva göra någon rockad på spelare, så det känns skönt att se att det lönade sig att ha is i magen.

När debuterar han?

– Nu kan jag bara spekulera, men känslan är nästa torsdag mot Luleå hemma.

Kommer ni att hämta in en back, som det tidigare sagts, eller är truppen spikad nu?

– Det är oförändrat, sen så kommer vi inte att jaga någon heller. Om rätt spelare dyker upp, som Holloway gjorde nu, så är det klart att vi agerar men vi känner ingen stress.

 

 

1 kommentarer

  1. Pingback: DRAGSKOTT: Skellefteås sportchef öppnar dörren för att värva ännu mer spetskompetens

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *