Känslofyllda dagar för Skellefteå AIK:s talangfulla trio – tvingas någon åka hem från Kanada?

En dag av kärlek – en dag av vånda. Julen 2016 bjuder på båda, beroende på vem du är. Jag personligen hade en dag fylld av kärlek med mitt hjärta, men där finns tre killar som i går upplevde känslornas båda sidor. Sebastian Ohlsson, Andreas Wingerli och Tim Söderlund har ännu inte fått veta om de kommer att vara med i den slutgiltiga JVM-truppen som ska bantas på två forwards inför premiären mot Danmark i morgon.

Skellefteå AIK:s talangfulla trio firade julafton på klassisk ishockeymark. FOTO: Privat

Skellefteå AIK:s talangfulla trio firade julafton på klassisk ishockeymark. FOTO: Privat

Julafton – sillen, paketen och Kalle Anka. Hur som helst så är nu en av årets finaste dagar förbi och hur ni än firade den så finns där i 99 procent av fallen många gemensamma nämnare, traditioner som gjorts så svenska att de känns som att vi uppfunnit julen.

En minoritet bland oss svenskar är dock Skellefteå AIK:s trio av talanger som just nu befinner sig på klassisk ishockey-mark, Kanada – där de haft läger inför JVM i den relativt lilla staden Kingston, belägen mellan Toronto på ena sidan och Montreal samt Ottawa på den andra.

Där har man hunnit med att spela ett par träningsmatcher, mot Slovakien och Ryssland, som båda slutat med seger. I den första matchen mot Slovakien bildade också de tre svartgula spelarna en kedja, och fick då beröm av förbundskapten Tomas Montén som efter match sade att de var lagets främsta enhet.

I generalrepetitionen kom det därför något oväntat att Sebastian Ohlsson och Andreas Wingerli inte ens fick byta om för match, något många tolkar som en fingervisning på att spelarna inte finns med när truppen i morgon skall bantas.

Hur som helst så vet vi ännu inte hur det de facto blir, i den ”värsta” av världar kommer ”bara” en från Skellefteå AIK med – i den bästa, tre stycken.

Hade jag varit Tomas Montén så hade de tre varit givna då de erbjuder laget något som jag annars tycker att det saknar, och då tänker jag framförallt på det där gedigna arbetet över hela isen och framförallt i egen zon/boxplay.

Vad tycker ni?

1 kommentarer

  1. Well well jag är också här och börja jobba i morgon hoppas träffa de och ge de ett Ruthie kram. Let ’s get this show of the ground .and may the best team win and let them have fun on ice. Merry xmas happy new hockey year to all.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *