Sila mygg och svälja kameler

Sila mygg och svälja kameler har nu fått sin rätta innebörd. Nu kan det sägas rent ut. Och det kommer att skapa kritiska synpunkter om mig. Jag har vänner som röstar på Moderaterna. Men jag kritiserar endast dem av Moderaterna eller andra partier som på något sätt vill ha med SD att göra. Detta rör den Moderata ledningen, dem som ”ser till vad de har gemensamt med SD” men bortser helt från de andra sidorna hos SD om lika värde, synen på osvenskhet, att dela upp människor, och andra ting SD talar tyst om och som Åkesson säger sig ha ”glömt”, och effekterna av att göra ett parti som SD inflytelserikt. Konsekvenserna av att låta SD vara med om att få makt i kommunerna kommer sannolikt att i någon grad normalisera SD och lockar ut en del från mörkret där de sagt sig vara mobbade för att de röstat på SD. I dagarna pressar Carl Bildt, Kristensson att ta över regeringsmakten med hjälp av ett passivt stödparti. Nu är Bildt naiv eller mycket hänsynslös som inte tror att SD kommer att begära något för detta. ”Ett passivt stöd” är en försköning av ”med hjälp från”.

För det kritiskt granskande ter det sig skrattretande hur ledande politiker i dag gör allt för att genom otydliga formuleringar och rutten retorik försöker hitta sätt att på något vis ta till sig SD för att söka makten. Ebba Busch Tor har redan förlorat mänskligt anseendet genom att tydligt deklarera allt från sin beundran för SD till sin aversion för mångkultur.

Jag kan inte falla död ner av beundran för människors förmåga att bortse från fakta och deras klandervärda förmåga att se saker och ting kritisk och utifrån flera perspektiv.

Känner ni igen detta? ”Det inträffade i så små steg att ingen förstod något?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *