Heja Sverige!


Rabarberpaj är för mig en obligatorisk efterrätt när sommaren är här. Fira Sveriges nationaldag med att göra denna enkla smulpaj. Ät med vaniljsås eller vaniljglass.
Ååååååh, vad gott!

Smulpaj med rabarber
Ingredienser:
– rabarber, ca tre stycken 30 cm långa stjälkar, eller så många att de täcker botten på formen
– 1 dl socker
– ev. 1 tsk vaniljsocker
Smuldegen:
– 2 dl vetemjöl
– 1 dl havregryn
– 4 tsk socker
– 150 g smör eller margarin

Gör så här:
– Sätt ugnen på 200 grader.
– Skala grova rabarber. Skär dem i 1 cm stora bitar.
– Smörj en pajform och lägg i rabarberbitarna.
– Strö över socker och vaniljsocker.
– Blanda ingredienserna till smuldegen med en gaffel eller med fingrarna.
– Täck rabarbern med smuldegen.
– Grädda i mitten av ugnen, 20-30 minuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *