Saftig midsommar



I morgon kommer Folkbladets sista helgbilaga innan sommaruppehållet och sedan tar vi nya tag i slutet av augusti. Midsommartidningen är några sidor tjockare och där skriver jag bland annat om hur man gör en riktigt god rabarbersaft och glass. Jag hade hjälp i köket som tur var.

Här kommer saftreceptet:

Ingredienser:
1 liter vatten
750 g rabarber, skivad
1 st kanelstång
4 dl strösocker
1 st citron
1 krm natriumbensoat

Gör så här:
– Koka vatten, rabarber och kanel i tio minuter.
– Sila av saften genom silduk i en ren kastrull.
– Koka upp saft och socker.
– Lös upp natriumbensoat i en msk saft och häll ner i kastrullen.
– Pressa i citron och häll på flaskor.

GLAD MIDSOMMAR!

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *