Ha inte dåligt samvete


”Jag måste verkligen städa och tvätta. Och jag borde absolut fara ut och springa för det var så länge sedan. Jag måste ringa Telia och ändra mitt abonnemang och jag måste fixa matlådor till helgen då jag jobbar. Och en sak är säker – jag borde gå och lägga mig tidigare på kvällarna.”

Men vill jag det?

Jag har fått lära mig att försöka byta ut borde och måste mot vill.
Vill jag ha städat? Ja, men sätt igång då.
Vill jag ha med mig lunch till jobbet i helgen? Kör igång och laga mat.
Vill jag vara piggare på dagarna? Men se till och masa dig i säng då, människa.

Jag behöver inte ha dåligt samvete för de saker jag inte har gjort, för jag ville inte tillräckligt mycket. Och det jag väl gör duger gott.

Det är lättare sagt än gjort, men det tål att tänkas på.
Vad vill du?

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *