Jag fick sådan lust att baka och visst är det smidigt att göra kakor i långpanna. Det blir många som räcker länge. Detta är rabarber- och jordgubbsrutor med ingredienser skördade från mammas trädgård, och de blev väldigt goda.
Vill du prova så har du receptet här.
200 gram smör
5 dl socker
1 dl ljust muscovadoråsocker
4 st ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
300 gram rabarber
250 gram jordgubbar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg två bakplåtspapper omlott i en långpanna.
2. Smält smör och rör i socker, råsocker, ägg, mjöl och vaniljsocker med en slev till en slät smet. Häll den i långpannan.
3. Ansa och skala rabarbern. Skär den i fjärdedelar på längden. Lägg ut rabarbern i ett rutmönster på smeten och fyll hälften av rutorna med delade jordgubbar.
4. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig när den är klar. Dra kakan ur långpannan med hjälp av bakplåtspapperet och lägg långpannan över. Låt svalna och skär kakan i bitar.