En hemmagjord presentPå semestern letade jag på loppisar efter passande gamla tallrikar att göra kakfat av. Det här fick min mamma när hon fyllde år. De är himla lätta att göra. Det är bara att mäta ut mitten av tallrikarna, borra ett hål och sedan skruva ihop allt.

Det viktiga är att köpa en bra kakelborr (jag har använt 6 mm) som smular sönder porslinet. Har man en billig variant kan det flyga flisor och tallrikarna kan spricka. Metalldelarna har jag beställt från Kakfateriet.

Nu har jag gjort ett antal fat och det börjar bli ett problem med förvaring av dem. Ett har barnen fått att ha hårklämmor, gummisnoddar och halsband på. Men vad gör man av resten?

6 kommentarer

  1. Pingback: Kakor på höjden | Johanna Kaffepanna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *