Negrer och äckliga flator


En pojke kallas ”neger” av sin skolkamrat, en beslöjad kvinna blir spottad på av sin granne och en annan kvinna blir kallad för ”äckliga flata” av en okänd person på bussen
.
Så skriver BRÅ i sin rapport om hatbrott 2011.

Under förra året uppgick det totala antalet anmälningar som identifierats som hatbrott till drygt 5 490. Så många anmäldes. Tänk dig hur många människor som blivit kallad ”neger” eller ”äcklig flata” och som inte anmält detta till polisen.

Organisationer och politiska partier som Sverigedemokraterna har stärkt sin position i Sverige och jag undrar vilka dessa människor är? Eftersom de uppenbarligen är så många så måste jag ju statistiskt sett känna dem, jobba bland dem och möta dem i kassan när jag storhandlar. Det är för mig helt obegripligt! Jag tappar liksom luft av tanken.

Jag tror gott om alla människor. Ibland visar det sig att jag har fel, men jag vägrar utgå från att dem jag möter är dumma, onda, diskriminerande eller rasister. Vissa kallar mig naiv, men då får jag väl vara det. Jag vägrar gå med på att uppfostra mina barn i tron att alla inte är lika mycket värda. Alla människor har rätt att behandlas med respekt. Hur de än klär sig, vilken religion de än tillhör, vem de än älskar eller var de än må vara födda. Detta är mitt vapen och jag måste tro att det fungerar. Alla behöver inte tycka lika, men vi behöver inte hata varandra för att vi är olika.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *