Plastblommor i håretI somras gjorde vi egna armband av pärlplattepärlor som vi smälte i ugnen. I går provade vi göra fina blommor att sätta i håret, inspirerade av Pysselbolaget. När de svalnat limmade vi fast dem med limpistol på gummiband och hårspännen.

Vi använde lite större plastpärlor den här gången som vi lade i form av en blomma på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen på 200 grader i ungefär sju minuter. Håll noggrann koll hela tiden. När man känner en ohälsosam lukt av smält plast är de färdiga… Glöm inte att sätta på fläkten.

Kanske blir det lite roligare att sätta upp håret på morgnarna framöver?

8 kommentarer

    • Kul att du blev inspirerad! Det är pärlor som är ungefär en-två centimeter höga och har ett ganska stort hål. Tror de är till för mindre barn. De finns säkert att köpa på Panduro eller någon annan pysselaffär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *