Lyxmellis


Ni vet den där extra dagen man är hemma från skolan för att bli riktigt pigg efter att ha varit sjuk. Den dagen då man inte bara ligger och sover utan faktiskt kan göra något kul. En sådan dag har vi haft i veckan. Jag och storasyster bläddrade i receptböcker och hon bestämde att vi skulle göra lyxmellis i form av en blåbär- och vaniljskapelse.

Väl godkänt var betyget. Receptet kommer från en fin bok som Norrlandskocken Susanne Jonsson gjort. Den heter ”Lustfyllda mellanmål för svårt sjuka barn”. Tack och lov är inte mina barn svårt sjuka, men vi brukar använda boken när vi ska baka eller fixa fredagsmys.

Gör så här:
1. Koka några deciliter blåbärssoppa och låt den svalna.
2. Vispa 1,5 dl vaniljvisp.
3. Häll blåbärssoppan i ett glas och sedan vaniljvisp ovanpå. Lägg dit några blåbär och toppa med kaksmulor, exempelvis från en sockerskorpa eller ett digestivekex.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *