En alldeles egen lövlykta


I dag är det dags för mitt andra och sista bidrag i höstens Pysselstafett, och jag tar över efter Men snälla mamma. Mitt första bidrag kan du se här. Den här gången har jag och storasyster gjort lyktor av tomma glasburkar som sätter stämning på fredagsmyset.

Det är bara att gå ut och plocka färglada löv från buskar, träd och mark. Har du tur hittar du en lönn som har fantastiska färger i sitt lövverk. Klistra fast dem på en väl rengjord glasburk med ett hobbylim och bind sedan en fin tråd eller ett snöre runt. Klart! Ett mycket bra pyssel för kreativa barn. Extra kul är det att tända en ljuslykta man gjort själv.

Detta behöver du:
✔ En tom glasburk.
✔ Löv i olika färger.
✔ Tråd eller snöre.
✔ Lim.
✔ Värmeljus.

I morgon fortsätter stafetten hos FridaSofia. Kika in där.

12 kommentarer

  1. Pingback: Pysselstafetten – DIY – Sy personliga kuddfodral av gamla kläder | FridaSofia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *