Hurra för pappa


I morgon är det fars dag. Gratulera honom med en smarrig chokladkaka á la The Devils dessert. Den är kladdigare och maffigare än en kladdkaka och passar bäst med lite grädde eller glass till.

The Devils dessert
Ingredienser:
2 msk smör
30 gr mörk choklad
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1,5 dl socker
2tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk

2 dl vatten
2 msk kakao
1 dl farinsocker
1 dl socker

Gör så här:
1. Smält smör och cholkad.
2. Blanda mjöl, salt, socker, bakpulver, vaniljsocker, mjölk. Rör om och blanda sedan i det smälta smöret och chokladen.
3. Häll smeten i en folieform eller en bakform täckt med folie.
4. Koka upp vatten, kakao, farinsocker och socker.
5. Häll den uppkokta blandningen i formen. När ”sockerkakan” flutit upp, sätt in kakan försiktigt i ugnen. 180 grader i cirka 30 minuter. När den är klar har den ett täcke av sockerkaka men under är det fortfarande kladdigt.
6. Servera med vispgrädde eller vaniljglass.

Tips på andra chokladskapelser kan du kolla in här, här och här.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *