Män som utnyttjar

Bara några timmar efter att jag fött mitt första barn tänkte jag följande. ”Jag skulle utan tvekan kunna rada upp alla pedofiler i hela världen och skjuta dem. Utan dåligt samvete.” Kvinnor som Doris Hopp placerar jag nu in i det ledet också.

Jag var och såg Call girl på bio i går. Min kollega Lars Böhlin gav den en femma i betyg i sin recension i Folkbladet. Jag skulle själv ha gett den en fyra. Jag har funderat mycket på filmen. Den är baserad på verkliga händelser, men man vill ju veta vad som egentligen är sant.

Jag är inte alls insatt i vad som hände politiskt på 70-talet, bordellhärvan eller Geijeraffären. Jag blev nyfiken och har nu läst in mig på Doris Hopp och lyssnat på en fantastisk radiodokumentär i ämnet. Det som skrämmer mig är att mer än jag trodde verkligen hänt på riktigt. Äckliga gamla gubbar på höga positioner ser till att de obehindrat kan utnyttja kvinnor – och även flickor. Barn! Dessutom är det en kvinna som fungerar som sambandscentral och tjänar stora pengar på att andra far riktigt illa. Hon startar med att vara charmerande, manipulativ och karismatisk,  men hennes avsikter skiner igenom för betraktaren. Hon förvandlas snart till kall, hård och ond.

Se filmen!

4 kommentarer

 1. Överskriften skulle ha varit Människor som utnyttjar kvinnor.

  Visst, det var (mestadels) män som hade sex med flickor, men det var en KVINNA som utnyttjade situationen vidrigast.

  Hon gjorde det enbart för pengar, ingen lust eller sexuell drift, hon förstörde dom unga flickorna enbart för profit!

  • Du har rätt. Det skulle ha stått Människor. Kvinnan utnyttjade flickorna för pengar och männen utnyttjade dem för sex. Skulle kunna tänka mig att det var grader i helvetet för de inblandade flickorna.

 2. Utan att ha sett filmen vill jag bara tillägga att jag vägrar tro att människor som utnyttjar andra människor sexuellt har med sex att göra. Det är ett starkt, sjukt och effektivt sätt att känna maktfullkomlighet.

 3. Lika äckligt som när en polis nyttjar sin makt och våldtar, förföljer, stalkar…
  Det tog mig 16 år att bli fri. Nästan hela mitt liv. Han är död idag och jag hoppas han brinner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *