Bjud fåglarna på en kopp


Visst har du tänkt på småfåglarna inför vintern? Här är ett lite annorlunda sätt att mata dem på. Maten består av kokosfett som jag smält och sedan blandat fågelfrön i.

Jag köpte några udda kaffekoppar med fat på second hand för en tia styck. Jag satte maskeringstejp under kopp och fat för att inte slinta med borren och markerade var centrum var. Sedan borrade jag hål med en 6 mm kakelborr. Lägg fatet på maskeringstejprullen när du borrar så går det lättare. Använd en borr av bra kvalitet, annars ryker flisor. Borren ska smula sönder porslinet till ett pulver.

Så kan det gå när man tar i lite för mycket…

När hålen var klara limmade jag ihop fat och kopp med limpistol. Jag satte brickor i koppen och under fatet och knöt ihop dem med ett snöre. Sedan limmade jag också i koppens hål så att inte kokosfettet skulle rinna igenom där.

Fyll kopparna med fröblandningen och sträck på snöret. Ställ i kylen så att det får stelna. Sedan är det bara att bjuda fåglarna på en kopp.

Ett uppskattat sätt att äta på uppenbarligen.

17 kommentarer

 1. Vilken härlig idé och snyggt blev det oxå, och vet du jag hade några gamla fönster stående och nu har jag beställt mitt eget ute vitrinskåp hos en snickare 🙂 ha en fin lördag.

 2. Jag blev helt förälskad i dessa! Underbar ide 🙂 Är det ok att jag delar bilderna på min blogg, och länkar till din? Ha en fin kväll!
  MVH
  Jenny

 3. Pingback: Lucka 21 | Johanna Kaffepanna

 4. Jättefina! 🙂

  Har några kantstötta ”muggar” här hemma som jag funderar på att hänga upp i ett snöre i ”örat” och hänga ut på samma sätt… 😉

  Tack för inspirationen! 🙂

 5. Verkligen helt underbara!!!

  Jag har bara en fråga: har du även limmat ihop de tre med varandra, eller hänger de fritt? För jag tänker att om de hänger fritt kanske de slår sönder varandra i vinden?

 6. Hej!
  Vilken härlig idé du gav mig att göra till nästa vinter…
  Undrar om det skulle funka med plastmuggar också…
  Jag hoppas det är ok att jag delar på min blogg och länkar hit eftersom det var ok för någonannan att göra det annars får du höra av dig.
  Kram Kakan

  • Hej
   Klart du får dela. Vet inte hur det skulle funka med plastmuggar. Det beror på hur tjock plast det är antar jag.
   Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *