Lucka 19



Rullrån är lite trixigt att göra. Bäst går det om man är två som hjälps åt – en som gräddar och en som rullar. Ett speciellt järn och pinne behövs för att få till det. De färdiga rullrånen kan man fylla med något smaskigt eller äta som de är.

En annan variant är att lägga rånet över ett glas och trycka till runt kanterna, så får man en rånskål att servera efterrätt i.

Rör i hop ingredienserna och lägg ungefär en matsked smet i varmt smörat järn. Vänd järnet efter en stund så att rånet blir gräddat på båda sidorna.
Ta rånet ur järnet med pincett och lägg på ett bakplåtspapper. Forma till en rulle med hjälp av pinnen och låt svalna.

Hjördis rullrån
Receptet ger ungefär 20 rån.
Ingredienser:
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
3 dl grädde
kardemumma
ca 2 msk smör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *