Med risk för nackspärr

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Här kommer ett till blogginlägg om New York, och denna gången dess otroliga byggnader. De typiska brandstegarna som finns på vart och vartannat hus är så fina. Jag skulle så gäna vilja kika in hemma hos en vanlig Newyorker. Hur har de det hemma bakom de så ofta igendragna fönstren?OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Empire State Building ser man från de flesta håll.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vi åkte inte ut till frihetsgudinnan, men zoomade in henne med kameran när vi var i Brooklyn Bridge Park.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Flatiron building, strykjärnshuset, byggdes 1902 och var då ett av de högsta husen i staden. Det byggdes i en triangulär from för att utnyttja den dyra marken på Manhattan maximalt. Det finns ju en viss risk för nackspärr när man går runt och tittar på alla höga byggnader.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pelarna utanför domstolen tornar upp sig för att få människorna att känna sig små. Efter en säkerhetskontroll gick vi in i byggnaden och kollade, men vi såg bara långa korridorer utan folk, så det var inte så spännande.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Alla våningar är nu resta på den högsta av byggnader, 1 Wold Trade Center, som ersatt de två tornen. Höjden till toppen av spiran är 1 776 fot (541 m), vilket representerar år 1776 då USA:s sjävständighetsförklaring undertecknades. OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Men det är något speciellt med Empire State Building ändå. Helst i solnedgång. Bilden är tagen från en roof-top-bar längst upp i en hotellbyggnad.OLYMPUS DIGITAL CAMERADet mörknar på gatorna innan solen gått ner eftersom strålarna inte når ner mellan de höga husen.     OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Och när mörkret väl lagt sig fortsätter staden att lysa. På taket till vårt hotell i Soho hade vi fin utsikt över staden.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Här syns Williamsburg bridge i fjärran.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Och bilarnas lyktor flimrar förbi i staden som aldrig sover.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *