Vinn unikt halssmycke

Caroline_Ahlbäck_5
Jag är glad att presentera en tävling tillsammans med Andra Augusti som gör så fina smycken av gammalt porslin. I potten ligger det halsband som syns på bilden, gjort av Rörstrands Mon Amie, värde 495 kronor.

Tävlingen är avslutad.

För att delta i tävlingen ska du:
1.
Gilla Andra Augustis och Johanna kaffepannas Facebooksidor.
2. Svara på frågan ”Vilket är ditt favoritporslin?” i kommentarsfältet här nedan.

Tävlingen pågår till den 5 juni klockan 12.00.

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

32 kommentarer

 1. Kan inte välja bara en! Om jag verkligen försöker kan jag iaf begränsa mig till två: Stig Lindbergs Rand och underbara Mon Amie.

 2. Jag gillar grönt på mitt porslin och en favorit är Gröna Anna. Mina föräldrar fick det som bröllopsporslin så det har barndomsminnen som är bundna till det porslinet 🙂
  Jag har gillat båda på FB.

 3. Tänkte försöka vinna till min syster 🙂 Hennes favorit är (om jag inte missminner mig) Mon Amie.

 4. Svårt att välja bara en….Hmmm, men okej, Jag gillar berså…

  Har gillat båda.sidorna på facebook!

 5. 1. Gillar x 2 på FB ( Kristiina Söderström).

  2. Mitt favoritporslin är Swedish Grace. Tidlös och i det enkla bor det vackra!

  Ha en fin dag!

 6. Mitt favoritporslin är Grön Anna. Mamma köpte den servisen till mig del för del trots att hon inte hade så mycket pengar. Grön Anna betyder kärlek för mig!

 7. . Varje morgon åt min morfar som bodde hos oss löskokt ägg och anjovis på en Berså assiett. Eftersom han var min favorit så är förstås Berså min favorit.

 8. 1. Gillat och gillat

  2. Jag älskar porslin. Har många favoriter, just nu är jag stormförtjust i Prunus.

 9. Jag är uppvuxen med den fina Blåklint (nu slår det mig att jag inte vet vilka som producerat den!) och måste av sentimentala skäl säga den, såklart. Kanske därför jag gillar allt blåblommigt, även Mon Amie?

  Kul också att hitta en ny blogg att följa!

 10. Vart eld och lågor när jag såg denna tävling! Det vankas bröllop för mej i augusti och detta smycke skulle passa mej perfekt! Det är nämligen så att jag och min blivande man har önskat oss Mon Amie i bröllopspresent. Och om jag skulle ha detta fina smycke runt halsen skulle det vara perfekt!

  Min favorit servis är så klart Mon Amie

 11. Jag har så många olika porslin/ mönster som jag tycker om och uppskattar på olika sätt. Förut var det Spisa ribb och Salix och alla Stig Lindbergs serviser.
  Nu uppskattar jag blandningen av att ha 1 – 2 tallrikar och koppar från olika serviser och att blanda friskt.
  Men måste jag välja ett av dem så är det en av mina favoriter här hemma just nu är från Lidköpingsporslinsfabrik innan 1930 talet, då den övergick till/ blev Rörstands porslinsfabrik. En känsla av historia som bevaras i en produkt från en svunnen tid.

 12. Hej!
  Varje lördag dricker jag mitt frukostte ur koppen Eva. Älskar färgerna, rött och vitt, samt den prickiga tidlösa dekoren. Sedan har ju koppen ett otroligt fint namn…

 13. Varje gång jag ser någon del av Picknick från Rörstrand så blir jag lika glad 🙂 Den servicen sprider frodighet! Passar kanske inte så bra som smycke. Den har ju ganska stora motivdelar. Som smycke är ju Mon Ami vackrast, tror jag. Jag gillar er båda på Fb. Skön sommar!

 14. Pingback: Tävlingen avslutad | Johanna Kaffepanna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *