Där prylarna får ett andra liv

11-andra varvet 033
I dagens Folkbladet har jag skrivit om Andra varvet – en loppis i Sikeå som drivs ideellt. Den slår upp portarna för säsongen i dag och kön brukar ringla lång med folk som vill komma in och fynda. Har du inte tidningen kan du läsa reportaget här. Jag och fotograf Kenneth Sandelin fick en förhandstitt på allt vackert när vi var där och hälsade på. Tyvärr fick vi inte handla. Det ska vara rättvist och lika för alla. Loppisen säljer saker åt privatpersoner och tar provision. Det som är osålt efter fyra veckor får hämtas tillbaka, eller så behåller butiken grejerna.02-andra varvet 007 03-andra varvet 010 04-andra varvet 012
05-andra varvet 013 08-andra varvet 022
09-andra varvet 02810-andra varvet 02912-andra varvet 03513-andra varvet 03701-andra varvet 004
Åsa Bäckström är en av personerna som engagerat sig ideellt i Andra varvet. Kenneth funderade över hur gammal den här barnvagnen kan vara. Själv fick jag lite ont i magen för att det fanns så mycket fint som jag ville köpa. Det får bli en tur tillbaka hit snarast.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *