Mellanrummet mellan tankarna

Det är en konst att inte tänka någonting alls. Jag har oftast så mycket tankar i huvudet att det svämmar över. Det kan kännas som att jag aldrig blir ledig i från mig själv och det är utmattande.

Jag fick en meditationsskiva av en kompis. Det är guidad meditation som fokuserar på mellanrummet mellan tankarna, just för att minska på dem. Den funkade bra, men jag kom fram till att den där stillheten och lugnet kan man få utan en röst på en cd som säger åt en hur man ska göra. När man är i skogen och plockar bär är ett förstklassigt exempel. Jag gjorde det härom veckan. Jag var ute i några timmar och på vägen hem funderade jag ”Vad har jag tänkt på under den här eftermiddagen?” Ingenting. Så skönt!

Andra kanske finner samma vila i att motionera, lägga pussel, gräva en rabatt eller titta på havet. Vilket som så tycker jag att de stunderna är viktiga. För kommer inte det där avbrottet så byts ju aldrig de snurrande tankarna ut, de fortsätter rotera, och det är då jag blir så trött på mig själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *