Det behövs ett nytt tänk för det mobila nätet

 

Mobil och mobilt nät ska fungera över allt. Det är väl inte enbart jag som drabbas i störningarna när det gäller det mobila nätet. När jag är i Långvattnet fungerar det alltid svagt. Kör jag mot Gräsmyr finns det döda fläckar och det finns det även mitt i Umeå och mitt o Stockholm.

Det här beror på ett feltänk från början till slut. Där man bara haft Telia skyller man på dem men hur ska de kunna vara med om de ska ta alla områden med förlust. Höjer de taxan följer de andra bara med men har bara nät där de tjänar pengar.
Det här går att åtgärda om man vill och jag vet hur men innan dess vill jag påminna om att skogsindustrin men troligen även gruvindustrin behöver hela tiden data kommunikation om de ska vara effektiva.
Mitt förslag är hur enkelt som helst. Alla operatörer för över sina nät till ett gemensamt bolag som ska serva hela landet med mobilt nät med samma kapacitet över hela landet. Operatörerna köper av nätbolaget och de som har de bästa tjänsteutbytet vinner de upphandlingar av offentliga aktörerna och bolagen får väl träffa sina egna avtal
Vinsterna är hur många som helst, vi blir bäst i världen ich kan ta tillvara den nya tekniken över allt i landet. Rakel och annat kan skrotas för det offentliga och den största vinsten blir att man inte behöver flera parallella nät  och Sverige kan utvecklas bättre än alla. 

Nätkapaciteten och trafiken ska självklart finansieras vi trafikavgifter men Sverige blir rundare och effektivare liksom de tjänstebolag som sedan ska leverera tjänster. Det här kommer att fungera för så har vi det i Umeå när det gäller fiber och kommer att fungera mobilt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *