Folkbladets agerande i badhusfrågan är mycket märklig

 

Att slå upp VF och läsa deras artiklar om badet ger många funderingar om hur fakta samlas in och beskrivs. En budbärare av lögner och felaktigheter och till råga på allt beskriver Urban Bengtsson som den som kan bad.

 
För några veckor sedan hade man anlitat en så kallad badexpert som aldrig ritat eller varit inblandad i byggandet av ett badhus, möjligen en vattenexpert.
 
Idag slår VF upp att ett parkeringshus hamnar bredvid det nya badet. Så beskriver man att det är en nyhet att det ska vara parkeringar på tomten. Det är som jag  säger att i översiktsplanen finns ett parkeringshus inlagt och det togs av ett enigt kommunfullmäktige.
 
Art vänsterpartiet och miljöpartiet inte längre står för översiktsplanen visar på att de inte är att lita på ur översiktsplanesynpunkt, så vet ni det.
 
Antalet parkeringsplatser har minskats i det förslag som nu kommer gentemot det som fanns i Lerstenens förslag. Det blir mindre parkeringar i city än i går då platserna på kajen tagits bort och det försvinner platser även i de kvarter som nu byggs.
 
Självklart har VF pratat med Urban Bengtsson men hans synpunkter på badet ids jag inte kommentera men jag garanterar att Umeå Simsällskap är mycket nöjd med det bad som planerats och han vet inte hur det kommer att se ut. Jag är helt säker på att han aldrig blir nöjd men han har aldrig ritat och drivit ett bad och aldrig drivit och tagit ansvar för kostnader.
 
Urban Bengtsson Vänsterpartiet och miljöpartiet har inte velat ha ett bad på tomten och gör allt de  för att fara fram med osanningar. Ett bad på annan plats genererar mer trafik totalt sett då de platserna är betydligt svårare och dyrare att kollektivtrafik försörja.
 
När det gäller den framtida trafiken i centrum har tyvärr både trafikverket och även länsstyrelsen inte räknat med den nya parkeringsnormen där arbetsplatsparkeringarnar undan för undan kommer att försvinna. Lyftkvalitetsnormen överskrids morgon och kväll när folk åker till och från jobbet och mot det finns åtgärder för att få bort detta.
 
Idag beslutas hur vi ska gå vidare och då visas hur badet ser ut, hur tomten disponeras och öven hur fel alla experter som sagt att vi haft fel i kalkylen. Jag tycket det är märkligt att VF går motståndarna mot badhuset på tomtens ärenden utan att kritiskt granska deras påståenden. Det finns faktiskt experter som kan bad och tar ansvar för bad även ur ekonomisk synpunkt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *