Har vi haft M regering under 1990 talet har inte Botniabanan funnits

Botniabanan har ej funnits med M-regering. Tänk att har vi haft en moderatregering under mitten av 1990 talet har vi inte haft någon Botniabana. Visserligen kämpade de regionala företrädarna för Botniabanan men det har inte hjälpt.

Nuvarande företrädare för högeralliansen står upp för Norrbotniabanan men det spelar ingen som helst roll. Regeringen med Borg och Reinfeldt säger blankt nej på lite olika sätt. Men någon järnväg kommer inte för moderaterna centralt vill inte ha mera järnväg.

Vi hade också ett tag problem med att övertyga dåvarande S-regering men när vi fick med Göran Persson så gick det som tåget och banan är klar men vi fick regeringsskifte och det ställde till problem då inte Ådalsbanan fullföljdes under den tidsplanering som fanns vilket gör att det blir dyrare än planerat även för oss i Norrland då tåg redan inhandlats. Regeringen har inte via trafikverket följt de avtal om pengar till resecentra som det var sagt. Om det är för att skrämma bort folk att driva Norrbotniabanan kan man spekulera i.

Den moderata inställningen till järnvägsinvesteringar har inte förändrats sedan 90 talet och det innebär att det inte funnits en Botniabana om vi haft en moderat regering. 

Vi har Norrbotniabanan i vår budget. Den oro många har och inte bara socialdemokrater är att kommer de lokala ornitologerna att överklaga och därmed fördyra projektet lika mycket som Botniabanan då fördyras projektet betydligt och samhällsnyttan sämre. Men förutsättningarna för att få den är att regeringen byts ut för den här regeringen lyssnar inte  på sina regionala företrädare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *