Det finns ännu slavhandel i USA

Livsmedelsproducenter som slavhandel. I USA har det visat sig att många av de som producerar livsmedel utnyttjar illegala invandrare på ett brutalt sätt. Gör man inte som det sägs så får man gå och utan pengar och hot om utvisning.

Det är övergrepp, det är hot och trakasserier. Samtidigt är det en överproduktion av livsmedel som går att sälja medan mycket folk inte har råd att äta. Något är galet men samtidigt är det nog helt omöjligt att veta vart det sker så man som konsument kan välja. 

Det finns ändå saker man kan göra även i Västerbotten. Man kan köpa lokalproducerat och man kan även där välja produkter från Norrmejeriet före produkter från Arla om man vill ha norrlandsproducerade produkter som dessutom i alla fall på mjölk är ett miljövänligare alternativ. Man behöver inte bara peka åt andra vad de ska göra, man kan välja själv 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *