KD får vänta på regionkommuner tills vi får en S-regering

KD får vänta tills vi får en sosseregering. KD vill att det inom länet ska bildas en regionkommun och att därmed region Västerbotten läggs ner och att landstinget därmed får överta det regionala utvecklingsansvaret.

En dum och mycket dålig lösning och om detta kommer inte Umeå att bidra till. Vi har ju sett att Kristdemokraterna vill skära på den regionala utvecklingen och minska anslagen till detta och även i stort sett slakta kulturen. Vi vill även i fortsättningen satsa på kultur och även mera på kollektivtrafik så det vore förödande för Umeå och vår utveckling. Ingen regionkommun bara inom länet.

Varför det inte bildats några större regioner som samtidigt blir ansvariga för sjukvården beror på att moderaterna inte lyft ett finger. Men det är nödvändigt om vi ska klara sjukvården i Norrland att det görs en region av de fyra nordligaste länen. Det är regeringen som tillsammans är ansvariga för att inget skett i regionfrågan och i den ingår Kristdemokraterna

Nu får vi verkligen hoppas att det blir regeringsskifte för då återkommer regionfrågan. KD får vänta tills vi bytt regering då blir det regionkommuner. Det vore på sin plats att man även stimulerade till kommunsammanslagningar. Det är ett enormt slöseri med så många kommuner som är så små och bara blir mindre

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *