Det finns inga nya moderater det är samma gamla höger

Regeringen har förstört sjukförsäkringen. Det blir bara färre och färre som får 80 % av lönnen när blir sjuk. Detta trots att man i löneförhandligar avstått löneutrymme för att ha en försäkring mot inkomstförlust vid sjukdom.

Det här har inneburit att många tvingats ta egna tilläggsförsäkringar endera själva eller att facket tecknat kollektiva försäkringar för sina medlemmar. Man har hyror och andra fasta utgifter även vid sjukdom så visst behövs en sjukförsäkring värd namnet.

Självklart ska 80 % kunna ha 80 % av lönen när man blir sjuk för att slippa gå från hus och hem om man blir sjuk. Därför måste taket i sjukförsäkringen höjas men det gör inte denna högerregering. Dessutom har de mage att kalla försäkringen bidrag. En försäkring man betalt.

Det här är en av de smygande åtgärderna som den här regeringen genomfört i sin systemförändring för att slakta välfärdspolitiken och öka orättvisorna och klyftorna i samhället. Gammal klassisk högerpolitik handlar det om i ny förpackning 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *