Varför rings man upp och sen lyssnar man inte

Det var en mycket konstig redovisning i VF av ett lång samtal som jag igår hade med VF,s reporter Ann Pettersson när hon ringde upp mig och diskuterade hemtjänsten och de pengar som vi har anslagit. Jag försökte förklara hur pengarna fördelas och att det är socialnämnden och kommundelsnämnderna som får en påse med pengar.

Efter att jag upprepade gånger försökt förklara detta men det ville Ann inte lyssna på så sa jag i det sammanhanget håll käften och gjorde det för att jag ville prata till punkt. När jag svarade på samtalet var jag på Bubblans livsmedel och det var en del som funderade om man måste förklara en sak så många gånger

Jag har många gånger försökt förklara den kommunal budgeten för Ann men efter att det var få saker som stämde när jag och Tamara redovisade vårt budget förslag har jag gett upp. Den gången var det många fel i papperstidningen som jag skrev en rättelse på så att läsarna fick reda på våra satsningar

Jag kan väl även berätta att för detta år fick Socialnämnden ett extra tillskott på 72 miljoner förutom kompensation för löner, hyror och övriga kostnadsökningar. För 2013 ytterligare 33 miljoner plus 10 till som tidgare var projektmedel och kompensation för löner på 2 % plus en lönereserv på 1 % och även där kompensation för andra kostnadsökningar. dessutom glömmer ma nbort kompensationer som de fått genom att upphandlingar blivit billigare än tidigare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *