Folkpartiet vill höja taket i A-kassan men det är villkorat med skrotande av annat

Folkpartiet lägger ut dimridåer för fullt. Fp ledaren Björklund sa Almedalen att folkpartiet ville höja taket i arbetslöshetsförsäkringen och få mera enhetliga avgifter då de som tjänar minst får betala mest då låglöneyrkena har högst arbetslöshet.

Det är väl gott och väl på många sätt att han inser att Socialdemokraterna har haft rätt i denna fråga. Det budskapet bara media lydigt ut men han villkorade ju detta med att man måste se över andra regler på arbetsmarknaden. Då är det ju anställningsskydd med mera som han lägger in i paketet. Trots att det är lättare i Sverige att göra sig av med folk. Vi såg ju hur det var under fordonskrisen. I Umeå och andra platser där Volvo har verksamhet sas massor med anställda upp från sina jobb och tvingades ut i en låg A-kassa medan i Belgien blev man permitterad och fick gå hem med 80 % i lön och anställningen kvar.

Jag rycker det var svagt att han inte pressades mera på vad han menade som i övrigt skulle ändras och lika besviken är jag på Kålle som inte heller frågade vad han menade och visserligen höll med om förändringarna i A-kassan men glömde att det var villkorat.

Det här sa M nej till direkt så han får svårt att få igenom detta.

Vill Björklund och Folkpartiet höja taket i A-kassan och få ett rättvisare avgiftssystem är det bara att rösta på våra förslag i Riksdagen. Folkpartiet ät tillsammans med Centern det mest nyliberala partiet i arbetsmarknadslagarna och vill att det är arbetsgivarens rätt att både anställa och kicka folk hur de vill. Centern hakade direkt på och det visar att det är ett paket man diskuterar och inte ett höjt tak i A-kassan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *